Haberler

Lotus Evora Sport 410 Cenevre’de tanıtıldı




İngiliz otomobil markası Lotus, daha önce online tanıtımını gerçekleştirdiği Evora Sport 410 modelini Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıttı.

Evora 400 modelinin geliştirilmiş versiyonu olan Evora Sport 410, selefinden 70 kilogram hafifletilerek 1325 kiloluk bir ağırlığa ulaşmış. Lotus bu ağırlık kazancını kapılardaki yeni hafif trim panelleri, daha fazla karbon fiber malzeme ve hafifletilmiş bagaj kapağı kullanılmasıyla açıklıyor. Kullanıcılar eğer isterse makul bir ücret karşılığında aracın üstündeki standart lastikleri alüminyum jantlar ve Michelin Cup 2 lastikler ile değiştirebiliyorlar.

Lotus Evora Sport 410, 3.5 litre hacmindeki V6 motoruyla 410 beygir güç ve 410 Nm maksimum tork değerlerine ulaşabiliyor. 6 ileri manuel bir şanzımanın standart olarak sunulduğu aracın 0’dan 100’e 4.2 saniyede ulaşabildiğini belirtelim. Evora Sport 410’un maksimum sürati ise 300 km/saat ile sınırlandırılmış.

Lotus’un yıllık sadece 150 adet üreteceği Evora Sport 410, Haziran ayında Amerika pazarında boy göstermeye başlayacak. Spor otomobilin satış fiyatı ise 80 bin sterlin olarak belirlenmiş.

Batuhan Karalar

Otomobiller içimde bitmek tükenmek bilmeyen bir tutku cevheri. Bu cevher, OTOPARK.COM ailesine katılmam ile beraber açığa çıktı. Yazdıkça daha çok şey öğreniyorum ve bu da otomobiller ile olan bağımı daha da kuvvetlendiriyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu