Haberler

Makyajlanmış CLA & CLA Shooting Brake karşınızda




Mercedes-Benz, makyajlanmış CLA ve CLA Shooting Brake modellerini gözler önüne serdi.

Yeni modeller; revize edilmiş Diamond ön panjur, yeni çamurluklar ve ilk bakışta ‘ben buradayım’ diyen yeniden tasarlanmış 18 inç alaşım jantlar bulunduruyorlar. Gömmeli egzoz başlıkları ile donatılan modellerin renk seçeneklerinde ise Cavansite Metallic Blue adı altında sunulacak yeni rengi yer alıyor. Sona kalan ama bir o kadar da önemli olan detay ise, gelenekselleşmiş xenon farlarının yerine gün ışığı kadar canlı yeni yüksek performanslı LED farlar opsiyon olarak elde edilebilinecek.

Yaşam alanını tasarlayan tasarımcılar yenilenmiş döşeme ve 8 inç’lik ekran ile beraber daha ince bir bilgi-eğlence sistemine yer verirken bizlere de ilaveten krom parçalar ile revize edilmiş gösterge grubunu keşfetmemizi sağlıyor. Aynı zamanda yenilenen parçalara eşlik edecek dişbudak kerestesi ve bal peteği dokulu alüminyum kaplamaları seçilebilir kılınmış.

Avrupa’da satışa sunulacak modellerin motor seçeneklerinde ise 1.5 litre, 4 silindirli, 109 beygir güç ile 2.1 litre, 4 silindirli 136 ve 177 beygir güç üreten üç farklı dizel ünite yer alacak. Benzinli seçenekler ise 1.6 litre, 4 silindirli, 122 ve 156 beygir güç üreten motorun yanı sıra 2.0 litrelik, 4 silindirli motordan ise 184, 211, 218 ve 381 beygir güç elde edilecek.

Amerikan tüketicilerin ise sadece iki farklı motor seçeneği olacak. Giriş seviyesi olan CLA 250 modelinde; 2.0 litrelik, 4 silindirli, 208 beygir güç ve 350 Nm tork üretecek benzinli ünite görev alacak. İkinci seçenek olan Mercedes CLA 45 AMG’nin kalbinde geliştirilmiş 4 silindirli, 2.0 litre, 375 beygir güç ve 475 Nm tork üreten motor kan pompalayacak. Bu verilerle birlikte 0’dan 100’e 4.1 saniyede ulaşabilen makinenin son hızı ise 250 km/h olarak sınırlandırılmış.

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Sis farı ve çevresinde ızgaranın genişletilmesi aracı iyicene c serisi yapmış. cla ve a, diğer mercedes modellerine göre daha farklı bir yüze sahipti keşke yine daha farklı bi modifikasyona gitselerdi, tadını kaçırmışlar. Arka stoplarda kenarların karartılması, farın ilk modelinde var olan, yukarı, c sütununa doğru uzanan led aydınlatma fikrinin özgünlüğünü yok etmiş, sinyal için ayrılan beyaz ledler ise buna daha da fazla zarar verip sanayi işi modifiyelenmiş gibi bi algı yaratıp, tüm havasını kaçırmış. Rezil etmişler güzelim aracı. A serisine de salak bi makyaj yaptılar zaten. Far içi revizyon makyajda önemli bir noktadır koskoca mercedes bunun içine nasıl edebiliyor anlamış değilim. Daha iyisi ve özgünü cidden yapılabilirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu