Haberler

McLaren geleceğe hazırlanıyor




McLaren, Track22 Business Plan adıyla tanıttığı iş planıyla geleceğe kendini hazırlıyor. Önümüzdeki 6 yıl için hazırlanmış bir plan olan Track22, McLaren’ın 2 koltuklu spor ve süper otomobiller üzerinde çalışmaya devam edeceğini gösteriyor. McLaren, bu plan doğrultusunda 1.4 milyar Dolar’lık bir Ar-Ge yatırımı yapacak.

Bu yatırım, yeni modellerden ve şu anki modellerin geliştirilmiş versiyonlarından oluşacak toplamda 15 otomobillik bir genişlemenin yolunu açıyor. Detaylara pek girilmese de McLaren, 570 Spider’ın 2017’de piyasaya sürüleceğini doğruladı. Bunun yanında 675LT Coupe ve 675LT Spider’ın yakaladığı başarının, pist odaklı LT alt markasını oluşturacağının da bilgisi verildi.

Planın devamında McLaren mühendislerinin tamamen yeni bir motor mimarisi üzerinde çalıştığı belirtildi. Bu çalışmaların ürünü, 6 yıllık sürecin sonuna doğru tanıtılacak. Bu yeni mimari ile ilgili herhangi bir detay verilmemiş olsa da McLaren tarafından gelen bilgilere göre 2022’ye kadar ürün gamının %50’si hibrid teknolojisine sahip olacak. Bunun yanında İngiliz üretici, elektrikli bir otomobili de ürün gamının en tepesinde konumlandırılacak Ultimate Series’in gelecek modeli için düşünüyor.

McLaren CEO’su Mike Flewitt, yaptığı açıklamada bu iş planının McLaren’ın dünyanın en seçkin spor ve süper otomobillerini tamamen bağımsız bir şekilde İngiltere’de el yapımı olarak üretmeye devam edeceklerinin garantisi olduğunu belirtti.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu