Haberler

Mercedes E63’ün Estate versiyonu yakalandı




Yeni E63 AMG Estate ağır kamuflajlı bir halde taşındığı araçtan indirilirken yakalandı. Geçtiğimiz hafta E43’ü tanıtan Mercedes, daha fazla beygire ve hıza sahip olan (ve cüzdanı daha büyük insanlar için) E63’ü tanıtma aşamasına getirmek için çabalıyor. Daha agresif ve geniş gövdeyi saklamak için çabalasa da kamuflaja rağmen bazı ipuçları elde edilebiliyor. E63’ün yanında “ılık” spor araba gibi gözüken E43’e göre daha geniş hava kanalları ve değiştirilmiş bir kaput yer almakta.

Değiştirilmiş olan kaputun altında ise AMG GT ve C63 modellerinden tanıdığımız 4 litrelik çift turbolu bir v8 yer almakta. Standart versiyonda 550 hp üretirken, S versiyonu ile gücü 580 hp civarına çıkacak. Aracın bu gücü yola nasıl aktaracağı konusuna gelirsek: Mercedes, arkadan çekişe gelen talep az olduğu için gelecek nesiller sadece 4 çeker sistemle gelebilir açıklamasında bulundu.

Arka tampona sabitlenmiş difüzörde yer alan 4 egzoz çıkışı, daha spor bir süspansiyon ve iç mekanda yapılacak değişiklikler ile kendini kardeşlerinden ayırt edebilecek. E Class’ın E63 State modelinden önce Ekim ayı içerisinde Paris Otomobil Fuarı’nda E63 Sedan’ın tanıtılması bekleniyor. Estate versiyonu ise gelecek yılın ilk aylarında piyasaya çıkacak.

 

 

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu