Haberler

Mercedes’ten BMW’ye en içten dilekleriyle




Tom ve Jerry, Wile E. Coyote ve Road Runner, Superman ve Lex Luthor, Asiler ve İmparatorluk… Bunlar bildiğimiz düşmanlıkları yıllar boyunca süren baş düşmanlardır. Fakat hiçbiri otomotiv sanayisinde yüzyıllardır devam eden rekabetten eski değildir. Küçükken hiç bitmez tartışmalara yol açan, şu anda bile forumların başlıca konularını oluşturan ve otomobil hayranlarını iki farklı gruba ayıran bir konudan bahsediyoruz; Dünya’daki en iyi iki premium otomobil imalatçılarından, Mercedes-Benz ve BMW.

Bavyeralı otomobil üreticisi bir asırlık geçmişini kutluyor ve bunu fırsat bilen Mercedes-Benz çok kurnaz bir hareket ile küstahlığa son vermenin iyi bir zaman olduğunu düşündü. Sırf reklam dünyasında bunu yapmak mümkün olmadığı için, tebrik kartında ufacık bir incitici acı söz koymak zorundaydı.

İkonik BMW çift böbrek ızgarasının ardından takip eden metinin Mercedes-Benz’in yazı tipi ile yazılmış olması ilk başta tuhaf geliyor, sanki birisi başını gövdesinden ayırıp ters olarak geri takmış gibi. Hatta sabahleyin okula giderken Gebze-Harem’de Instagram duvarımda dolaşırken gönderiye ilk baktığımda paylaşanın Mercedes olduğunu görmeyip “N’oluyor lan?!” dedim. Lakin metnin ilk parçasından sonra her şey normale dönmeye başlıyor. Mercedes-Benz, BMW’ye 100 yıllık rekabeti için teşekkür ettikten sonra çarpıcı laf geliyor:

“Aslında önceki 30 yıl biraz sıkıcıydı.”

Mercedes-Benz hayranlarının yüzünü güldürüp BMW hayranlarının birazcık canını sıkmış olsa bile, gören herkese bir “Vay be!” çektirdi. Mercedes’in, dünyada en çok satan premium marka olduktan sonra daha ne fikirler ile ortaya çıkacağı endişelendirmiyor değil.

Haktan Karatepe

Otomobiller, hayatımda ilgiyle uğraşırken büyük zevk aldığım şeylerin en başında geliyor. Sürekli bir şeyler öğrenmeye çalışıp, kendimi geliştirmek adına uğraşıyorum. Bu öğrenme sürecinde Otopark.com ile beraber yürüyorum. E.C.A Elginkan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisiyim.

İlgili Makaleler

9 Yorum

    1. mercedes bmw den 30 yıl önce kurulmuş oluyor sanırsam. Biz sizden daha eskilere dayanıyoruz muhabbeti

      1. Aslında bmw mercedesten daha eski bir marka fakat bmw ilk 30-40 yılında uçak ve motorsiklet geliştirirken mercedes direkt olarak 1926da araba üretimi ile başladı. Bmw de 2. Dünya savaşı sonrasında yıkılan fabrikalarını yenileyip 1950 lerin ortasında otomobil üretimine geçti

          1. -Bmw kuruluş tarihi 7 Mart 1916
            -Bmw nin ilk kendi otomobilini ürettiği tarih 1956
            -Mercedes-Benz kuruluş tarihi 1926
            Kutlanılan şey Bmw markasının genel kuruluşu, sadece otomobil üretiminin değil. Ayrıca wikipedia ya erişimde beleş

      1. Hocam son 30 yıl deseydi last 30 years olurdu, previous 30 years sizden önceki 30 yıl anlamına geliyor

  1. Her şeyden önce, en az reklam kadar beğendim, bu haberin başlığını. İçerikte samimiyet iyidir ama İngiliz samimiyeti kadar. Bu kadarı biraz fazla. 🙂

  2. Opel aslında ikisinden de eski. Ama otomobil üretimine 1900’lerde başlıyor. Öncesinde dikiş makinesi, sonra bisiklet. Mercedes Benz’le yakın zamanda ilk otomobillerini üretiyorlardı yamulmuyorsam 🙂

    Ama şimdi reklamını yapsa Opel, mahallenin ufak veledi gibi görülüp, git kumda oyna ufaklık derler 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu