Haberler

Morgan’dan elektrikli 3 teker




Morgan, seri üretim EV3’ü 2016 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkardı. Şubat ayının ortasında otomobilin Cenevre’ye geleceğine dair ipuçları yayınlayan Morgan, EV3 ile tamamen elektrikli ilk otomobilini üretmiş olacak.

Morgan’ın klasik 3 tekerlekli düzenini koruyan otomobil, orijinal 3 Wheeler modelindeki V motorun yerine 63 HP’lik bir elektrik motorundan güç alıyor. Elektrik motoru sayesinde EV3, 0-100 hızlanmasını 9 saniyeden kısa bir sürede yapabilirken 145 km/s ve üzeri hızlara çıkabiliyor. 20 kWh’lık lityum batarya, tek şarjda 241 km menzil sunuyor.

İlginç bir şekilde, otomobile eklenen ağır elektrik motoru ve bataryalara rağmen EV3’ün ağırlığı 3 Wheeler’dan 15 kilogram daha az. 500 kilogramlık bir ağırlığa sahip olan EV3, bu hafiflemeyi yeni geliştirilen karbon fiber gövde panellerine borçlu.

Morgan, fiyat konusunu sır gibi saklasa da EV3’ün fiyatlandırmasının 3 Wheeler’a yakın olacağını belirtiyor. 3 Wheeler, İngiltere’de 25.950 Pound’luk fiyata sahip.

Morgan’dan Steve Morris “EV3, müşterilerimizin Morgan’a özgü sürüş keyfini yaşarken gezegenimizin geleceğini de korumasına imkan veren heyecan verici bir fırsat.” diyerek otomobilin Morgan genlerini koruduğuna işaret etti.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu