Haberler

New York Otomobil Fuarı: Lüks kategorisi




New York Otomobil Fuarı lüks araç kategorisi için önemli bir yere sahipti. Sınıflandırma yapmaya gerek kalmadan bir sıralama yapmak gerekirse pek çok değişik sınıftan araçların olduğu listemizde şu an piyasada olan veya olmayan araçları bulabilirsiniz. İşte 2016 New York Otomobil Fuarında tanıtılan otomobiller;

2017 Mercedese-Amg GLC43

2017-Mercedes-AMG-GLC43-front-three-quarter

Mercedes’in satışta olan otomobillerinin hepsine AMG amblemi yapıştırma isteğinin sonucu olarak ortaya çıkan modellerden birisi de GLC43. 3.0 litrelik V6 motorun ürettiği 362 beygiri yeni geliştirilen 9 ileri otomatik şanzımanı ve 4 çeker sistemi ile beraber yola aktarmakta. Standart modele göre geliştirilmiş süspansiyon ise sadece düz yollarda değil virajlı yollarda da hızlı olduğunu gösterir nitelikte.

2017-Mercedes-AMG-GLC43-front-three-quarter-in-motion-01

Ekonomik olması da hedeflenen GLC’nin şanzımanı yelken moduna sahip. Bu mod sayesinde otomobil güce ihtiyaç duymadığı anlarda motorla şanzımanı birbirinden ayırarak tasarruf sağlamakta.

Lincoln Navigator Konsepti

Lincoln-Navigator-concept-on-show-floor-front-side-view-door-open

Konsept araçlara verilen bir ödül olsaydı bu yıl ödülün sahibinin Navigator olacağını tahmin etmek çok zor olmazdı. Büyük boyutlu SUV, konu lüks olduğunda her zaman belirli bir seviyenin üzerindeydi ama işin içine martı kanatları da eklenince olay başka bir boyuta taşındı.

Lincoln-Navigator-concept-on-show-floor-gullwing-doors-open-closer-view

Lincoln Continental’de olduğu gibi size göre şekil alan 30 yöne ayarlanan koltuklar Naivgator’da 6 yolcunun hepsinin hizmetine sunulmuş.

2017 Mercedes GLC Coupe

2017-Mercedes-Benz-GLC-coupe-front-three-quarter

Lüks ama dikkat çeken bir otomobile ihtiyacınız mı var? GLC Coupe sizin için biçilmiş kaftan! Model 2.0 litre 241 hp ve 3.0 litre 362 hp güç üreten iki motora sahip olacak. GLS kadar büyük değil ama uzun yolculuklarda sürücüsüne gayet iyi bir biçimde eşlik edecektir.

2017-Mercedes-Benz-GLC-coupe-rear-three-quarter

Mercedes’in son dönemde kullandığı tasarım dilinin bir sonucu olarak GLC genel hatlarıyla GLE’in küçültülmüş hâli gibi durmakta. 4 kapılı olmasına rağmen bir coupe olarak kabul edildiği için arka kısımda C-Class ve S-Class’ten izler görmek mümkün.

 

Genesis New York Konsepti: 3 Serisine rakip mi?

Genesis-New-York-concept-front-three-quarters

Hyundai’nin geçtiğimiz aylar içinde marka haline getirdiği Genesis’ten New York’a özel konsept otomobil. Konsept rakip olarak, boyutları göz önünde bulundurulduğunda, orta segmentte mücadele edecek gibi gözüküyor. Bu da demek oluyor ki Genesis, 3 Serisi’ne rakip olmaya hazırlanıyor.

Genesis-New-York-concept-rear-three-quarters

Konsept gücünü elektirkli motorla desteklenen sıralı 4 silindirli bir motordan almakta. Şanzıman olarak 8 ileri otomatik bir şanzıman tercih edilmiş. Diğer motor seçenekleri hakkında açıklama yapılmadı ama Hyundai bu motorun 242 hp ve 650 Nm tork ürettiği bilgisini açıkladı.

Mercedes-AMG C63 Cabriolet

2017-Mercedes-AMG-C63-S-Cabriolet-front-three-quarter
Piyasada üstü açılabilen ve aynı zamanda hızlı olan bir otomobil bakıyorsanız Mercedes, C63 Cabriolet ile isteklerinize cevap verebilir. 4.0 litrelik çift turbolu V8’in ürettiği 503 beygir sayesinde yolcularınızı korkutmaya yetecek kadar güç sahibi oluyorsunuz.

2017-Mercedes-AMG-C63-S-Cabriolet-rear-three-quarter-1

Bir çok AMG modelinde olduğu gibi süspansiyon, motor, şanzıman ve direksiyonun tepkilerini ayarlama imkanına sahipsiniz.

Audi R8 Spyder

2017-Audi-R8-Spyder-front-three-quarter

Zaten tasarım harikası olan bir otomobili alıp üstünü açarsanız ne olur? ………..’nu elde etmiş olursunuz (Kişisel olarak beğendiğiniz birisinin ismini buraya yerleştirin). 5.0 litrelik V10 motora sahip sporcu, 540 hp ve 540 Nm torkunu 7 ileri çift kavramalı şanzıman ile yola aktarmakta.

2017-Audi-R8-Spyder-rear-end

Alüminyum ve karbonfiber kullanımının artması sayesinde gövde sertliği yüzde 50 oranında artan araç 210 kg da hafiflemeyi başarmış.

Mercedes-AMG E43

2017-Mercedes-AMG-E43-front-three-quartersStandart modelin için yeterli gelmediği durumlar için tasarlanan E43 AMG 4 çeker sistemi ile sahip olduğu 396 hp’lik gücü yere aktarmakta. C450 AMG ve diğer 43 AMG modellerinde olduğu gibi motor 9 ileri otomatik şanzımanla beraber kullanılan 3.0 litrelik V6 ünite.

2017-Mercedes-AMG-E43-rear-end

Ruh hâlinize veya çalan müziğe göre sürüş stilinizi değiştirmeyi seviyorsanız E43 karakterinize uygun seçenekler sunmayı başarıyor. Şanzıman, motor, süspansiyon ve direksiyon ayarları ile otomobilin karakterini değiştirmek için yeterli seçim özgürlüğüne sahipsiniz.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. eskiden mercedesin kasası güzel motorları kotüydü şimdi ise kasaları berbat ne kadar ülkemizde vergi mağduru olsada motorları güzel

    1. Yeni çıkarttıkları 3.0 litrelik V6 ile 4.0 litrelik V8 gerçekten çok güzel motorlar 🙂 ah bir de tasarımı kopyala-yapıştır yapmasalar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu