Haberler

Önce yakalandı, sonra Goodwood’da ortaya çıktı!




Mercedes’in sportif modeli olan AMG GT R, Güney Avrupa’da testlerini gerçekleştirirken casus fotoğrafçılar tarafından tekrar yakalandı. Bu yakalanmadan kısa bir süre sonra AMG CEO’su Tobias Moers, modelin detaylarını Goodwood Hız Festivali’nde açıkladı.

AMG GT S’den daha yukarıda olarak görülen model, AMG GT3’den ilham alınarak revize edilmiş ön yüzünü ve yeni sportif yan ekleri bünyesine eklemiş. Aynı zamanda arka tamponun merkezine konumlandırılan egzoz çıkışı, beraberinde agresif arka difüzör ve büyük bir kanadı bu görsel şölene dahil etmiş.

Kaputunun altına uzun bir süre önce ışık tuttuğumuz model, Moers’un da doğrulamalarına göre, 4 litrelik biturbo V8 üniteye ve beraberinde 550 beygir güce sahip olacak.

Hala rivayet olarak kalan tek şey varsa, bu da AMG GT S’in bu modele yetişmek için 90 kiloluk bir diyete girdiği söylentisidir.

SLS Black Series adında dört tekerlekten çekiş sistemine sahip bir modelin de pazara giriş yapacağını belirten AMG CEO’su Moers, GT Black Series’in de yolda olduğunu söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. GT, GT S, GT R, GT Black Series… Bir tane adam akıllı çıkarın, herkes onu alsın, sonra gerekirse makyajlarsın SLS’te yaptığın gibi. Ne bu tek arabadan skala çıkarma çabası anlamıyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu