Haberler

Opel GT’ye havalı olmak için 3 silindir yetiyor




Bilindiği üzere 3 silindirli motorların sportif bir karaktere sahip olmaması normal olandır ve de “Bu arabada 3 silindirli motorun işi ne?” gibi tepkiler olasıdır. Ancak GT Concept’te çoğu şey gibi motor da anormal.

İki kapılı coupe yapılı model arkada kısa saçak önde ise saldırgan bir suratla bizi karşılıyor. Modelin tasarımında baskın olarak yer alan kırmızı şerit yatay olarak ikiye ayırdığı kasaya ön tekerleklerin fantastik görüntüsü ve kapıların acayipliğiyle beraber orantı ve uyum katıyor. Modelde yan ayna ve kapı kolu yer almadığından sürücü ve yolcu kabine kapının üstünden geçen kırmızı şeride gömülü touchpad aracılığıyla ulaşabiliyor. Yan ayna niyetine de ön çamurluğun arkasındaki kameradan alınan görüntü kokpitin sağında ve solunda yer alan iki ekrana aktarılıyor.

Opel’in basit olmayı sevdiğinden olsa gerek, aracı hareket ettirmek için 3 silindirindeki toplam 1 litre hacmi turbo şarjla besleyen bir ünite seçilmiş. Direksiyonun altındaki kulakçıklarla kontrol edilebilen 6 ileri şanzıman aracılığıyla bu ünite arka tekerleklere 145 HP güç iletirken 0’dan 100’e 8 saniyeden az bir sürede çıkan model  en fazla 215 km/s hıza ulaşabiliyor.

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu