Haberler

Porsche EV, konsept tasarımına en sadık araçlardan biri olacak




Porsche, geçen yıl Frankfurt Motor Fuarı’nda gizlendiği örtünün altından çıkan, Mission E Konsepti’ne bayağı sadık kalacak olan ilk elektrikli aracını duyurdu.

Devam eden Cenevre Motor Fuarı’nda Top Gear dergisine konuşan, Porsche CEO’su Oliver Blume, elektrikli aracın dış tasarımının konsept araca “bayağı bir benzeyeceğini” söyledi.

Üretilecek elektrikli aracın kapılarının konsept aracın kapılarına benzemesi hakkında soru sorulduğunda Blume, bu işin “zorlu bir sorun” olduğunu ancak mühendislerin bir şeyler uygulamak üzere bir fikirleri olduğunu ve bunu uygulamaya “çok yakın” olduklarını söyledi.

Daha da önemlisi Porsche EV, konseptin sahip olduğu 310 mil (500 km) olan menzile sahip olacak ve araç, Mission E’nin Porsche Turbo Şarj özelliğinden faydalanacak. Bu sistem araç sahiplerine, bataryalarının %80’ini (aracın yaklaşık 400 km yol almasına yetecek kadar şarj) yalnızca 15 dakikada şarj etme fırsatı sunacak. CEO Blume, müşterilerin genel olarak aracı 15 dakikada şarj etmesi için gereken 800-volt yani 150 kW’lık enerjiye ulaşımları konusunda bir problemle karşılaşmalarının muhtemel olduğunu kabul etti.

2020 yılı civarlarında Porsche’nin “J1” olarak adlandırılan olan ilk saf elektrikli modeli, tamamen yeni bir platform kullanmaya başlayacak. Bulunduğumuz bu noktada teknik özellikler tam olarak belli olmasa da sizlere hatırlatmak istediğimiz bir şey var, gücünü iki elektrik motorundan alan Mission E, 600 beygir (440 kilowatt) güce sahipti. Bu değerler konseptin 0’dan 100 km hıza yalnızca 3.5 saniyede çıkmasını sağlıyordu. Aracın bu değerlerinin aynı kalacağı değişenin ise yalnızca isim olması bekleniyor.

Porsche EV, $784M’luk (€700M) bir yatırımın meyvesi olacak ayrıca Stuttgart-Zuffenhausen’de yaklaşık 1,000 insanın istihdam edilmesini sağlayacak.

 

Kaynak: topgear.com

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu