Haberler

PSA’dan Amerika çıkarması




PSA Peugeot Citroën, Kuzey Amerika’ya dönme planlarının olduğunu duyurdu. Alman Automobilwoche’ye konuşan PSA Peugeot Citroën CEO’su Carlos Tavares; şirketin karlılığının artmasıyla birlikte uluslararası büyüme fırsatlarını değerlendirdiklerini, bunun için düşünülen ilk iki pazarın da İran ve ABD olduğunu belirtti. Halen analizlerini sürdüren PSA grubu, “Back in the Race” adlı yeniden yapılandırma programını takip eden bir uluslararası büyüme stratejisini 5 Nisan’da açıkladığında bu pazarlara girip girmeyeceği belli olacak.

Citroën, ABD’de son otomobilini 1974’te satmıştı, Peugeot ise bu pazardan 1991’de çekildi. Carlos Tavares, PSA’nın ABD’de bayi ağı ve fabrikası bulunmaması nedeniyle pazara girişin zorlu olacağının da farkında olduklarını belirtti. Otomobillerin PSA’nın halihazırda aktif fabrikalarından birinden ABD’ye getirilmesi, lojistik masrafını arttırarak fiyatların da artmasına yol açacağı ve ABD’de satılacak Peugeot ve Citroën’lerin rekabetçiliğini düşüreceğinden pek mantıklı gözükmüyor.

PSA’nın Citroën’den ayrılan lüks markası DS, şimdilik yalnızca Avrupa ve Çin’de satışta ancak PSA, DS’i de global bir markaya dönüştürmek ve bir süre sonra ABD’ye de götürmek istiyor. DS’in başındaki isim Yves Bonnefont, şirketin yeniden yapılandırmasının bitmesiyle birlikte sonraki adımın ABD’ye girmek olduğunu ve DS’in bu iş için en kuvvetli aday olduğunu düşünüyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu