Haberler

Range Rover Sport Coupe 2017’yi bekliyor




Pek çok popüler SUV’a imzasını atan Land Rover, L560 kod adlı; coupe-SUV sınıfı üyesi yeni otomobilini gelecek sene yollara çıkarmayı planlıyor.

Range Rover Sport Coupe ismiyle hayata gözlerini açacak olan otomobilini Jaguar F-PACE’in alüminyum gövdesi üzerinde yükselten Land Rover, yaklaşık 4.7m boyuyla BMW X6’dan çok az kısa olacak Sport Coupe’yi, Range Rover Evoque ve Range Rover Sport arasına konumlandırmış.

Dört koltuklu haliyle daha samimi bir iç mekana sahip olacağı ifade edilen otomobilin eğimli tavan yapısı nedeniyle arka yolcuların iniş binişlerini biraz kısıtlayacağı belirtilirken tasarımının hangi Land Rover modeline benzeyeceği ile alakalı detaylı bir bilgi ise bulunmuyor.

Kaputunun altında hem benzinli hem de dizel motorların olacağı belirtilen Sport Coupe için zengin bir havuzdan yararlanacak olan Land Rover’ın hangi seçenekleri tercih edeceği bilinmezken, Jaguar F-PACE’in elektrik altyapısını kullanacak olan hibrit Range Rover Sport Coupe’nin 3.0 SDV6 motoruyla donatılacağına ise kesin gözüyle bakılıyor.

Not:Resimdeki otomobil Range Rover Evoque’a aittir.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu