Haberler

Rodeo zamanı: Porsche 911 R




Porsche, Cenevre Motor Show’daki yıldızlarından olan 911 R’ın yeni bir videosunu paylaştı.

4.0 lt’lik 500 BG güç ve 460 Nm tork değeri sunan atmosferik motorla ve manuel şanzımanla kombine edilen Porsche 911 R, videoda da görüleceği üzere safkan bir yarışçı hüviyetine bürünmüş.

Altı ileri manuel şanzıman ve 1370 kg’lık ağırlığı sayesinde oldukça eğlenceli bir spor otomobil olan 911 R, 0-100 km/sa hızlanmasını sadece 3.6 sn’de tamamlarken 322 km/sa’lik maksimum hıza ulaşabiliyor.

Porsche, gövdesini Carrera’dan aldığı 911 R’ın ön ve arka tamponlarını ise 911 GT3’den alırken, GT3’ün sabit arka kanadının yerine otomatik açılıp kapanan bir spoiler’ı tercih etmiş. Ayrıca, isteğe bağlı olarak özel bir paketle de satın alınabilecek olan 911 R, bu sayede; gövde altı difüzüre, ön tampon altı lip’ine, önden arkaya kadar uzanan renkli şeritlere ve kapı altlarındaki Porsche yazılı etiketlere sahip olabilecek.

Sadece 991 adet üretilecek olan bu çok özel otomobilin Amerika fiyatını 184,900$ olarak belirleyen Porsche, 911 R’ı yaza doğru Avrupa’da da satışa sunmayı planlıyor.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu