FeaturedTestler

Sub-Zero: Volvo V40 T3 R-Design




  • Motor1498 cc, 4 silindirli turbo benzinli
  • Güç: 152 hp @ 5000 d/d
  • Tork: 250 Nm @ 1700 – 4000 d/d
  • Şanzıman: 6-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 8,3 sn
  • Son hız: 210 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 8,5 litre/100 km
  • 0-50-100 km/s ses ölçümü: 44-57-63 dB
  • Ağırlık: 1554 kg
  • Bagaj hacmi: 324 litre
  • Fiyat: 130.000 TL

 

+ Motor
+ Şanzıman
+ Sürüş dinamikleri

– Konfor

Videodaki doğru 0-100 km/s değeri: 8,3 sn

Foto galeri için tıklayın!

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

63 Yorum

  1. Volvo v40ı gerçekten seviyorum.Yol tutuş olarak ve şasi anlamında araba çok güzel tutunuyor yola şasinin tutunma karakteri zevkli yani arabanın sürüş keyfi yüksek.Motor/şanzıman olarakta beğeniyorum ve dış tasarım olarak çok iyi bence eksik yanlarından birisi konfor olabilir süspansiyonları ciddi sert çünkü.Test güzel olmuş ayrıca elinize sağlık

  2. Üstte çift kavramalı otomatik yazıyor.Tork konvertörlü değil miydi ?

  3. İlk dakikalarda gözlerim OTOPARK.COM plakalığını aramadı değil hani. Test cok güzel olmuş povu heyecanla bekliyorum.

  4. Videoda ki 0-100 degeri yanlis demeye gerek yok herhalde =)volvolarin suspansiyonu gayet iyiydi cok sasirdim bi de kapi ustleri sert olmasi disinda gayet iyi bir araba. Almayi dusunurum fiyati da gayet normal su gunumuz sartlarinda

  5. Bilmem hangi videonuzla tanıştım sizinle ama bu gün videoyu açıp o girişi görünce bir güldüm sonra dedimki ne oluyo lan niye gülüyorum hani bi işi başarırsınızda ulan çok güzel oldu diyip mutlu bir gülüşünüz heycanınız olurya kendinizi tutamazsınız bu gün onu yaşadım ben sizin adınıza elinize sağlık gerçekten çok iyi olmuş otoparkın nerelerden nerelere geldiğini görmek gerçekten gurur verici birşey

  6. Yeni denemeleri gördükçe bir mutlu oluyorum bir huzur doluyorum nerelere geldik Otopark.com olarak hey gidi.

  7. s40 t4 kullanıcısı olarak ayrı bi gözle izledim önden kayma sorunu tamamen lastiklerden kaynaklanıyor süspansiyon olarak v40 lar s40 lara göre daha sert buda yavaş kullanımda biraz rahatsız ediyor taa ki gazlayana kadar ellerinize sağlık çok güzel video olmuş

  8. Bu girişiminiz Mercedes B200’le başlamıştı ama devamı gelmemişti. Bu arada bir sürü araba 7 puana sahip oluyor. En çok bu dikkatimi çekti. 7 puan alan arabalar gözümde 5 puan gibi geliyor. Ortalama iyi gibi.

      1. Olayı direk And abiye vs. aktarırsan dikkate alacaklarına eminim.
        Kraldan çok kralcı var bu sitede maalesef.

  9. And tebrik ederim hem samimi hem profesyonel mükemmel bir test, hakkaten aşmışsınız artık. Direksiyon için tek lafım bildiğin kamyon direksiyonu, acaba kamyoncu müşterilerimiz otomobil alırkende bizi tercih etsin, direksiyonda yabancılık çekmesin diyemi böyle yapıyorlar : ))

  10. Bu video iyiydi . video da araba gibi özgün olmuş.
    yağmurdan bahsetmesen , veteriner demesen daha iyi olurdu.

  11. kamera kalıtesı cok ıyı olmus sesler daha net gelıyo kelıte artmıs konsept gayet
    ben buna ek olarak ıc mekan motor vs gıbı gecıslerde otopark sloganın gecmesı ıyı olabılır dıye dusunuyorum
    test videosu ve tanıtım gayet ıyı

  12. İşte bu ya işte bu. İsteyince çok güzel testler ortaya koyulabiliyor. Tebrik Ediyorum ve bu yoldan devam etmenizi diliyorum. Teşekkürler.

  13. Herşey çok güzel, elinize sağlık. Dış çekimlerin çeşitleri çoğaltılırsa daha iyi olur ama, aynı sahne 6 defa falan geçti. Önünden, arkasında, üstünden farketmez; farklı çekimler olsunda. :)

  14. Siz daha iyisini çekene kadar en iyi test bu! Birde sürüş dinamikleri kısmını dışardan da izleyebilsek süper olur 🙂

  15. ef sa nee 😀 abilerim efsanesiniz. bu iş büyüyor. umarım bunun tv programı olduğu günleri de görürüz.

  16. Volvo V40 T3’ü günlük olarak kullanıyorum daha 7000 km’de. And’in söylediği iç mekanın basık olma durumunun siyah renkten kaynaklandığını düşünüyorum kendi aracımın içi beyaz ve gayet ferah. Tek sıkıntı beyaz deri kir tutuyor ve baya iyi bakmanız gerek. (2.5 ayda bir silinmesi gerekmiş Volvonun verdiği bir bezle). Süspansiyonun sert olması haricinde tek sıkıntı biraz yakıyor 8lt/100km.

    1. Hocam memleket neresi nerde yakıyor bu yakıtı bu hafta almayı düşünüyorum ama bu yorum biraz tedirgin etti beni

  17. Çıkan yazıların renkleri,sitilleri, çıkış ve kapanışları çok iyi olmuş. 3 kameranın aynı marka olması güzel bir detay. Pahalı bir iş yapıyormuş havası katmış. Görüntü kalitesi gayet iyi. Tavsiyem madem drone ile çekim fırsatı var biraz daha fazla kullanın bu fırsatı.Birde ilk girişte aracın içinde konuşurken manzarası güzel bir yer seçin duvara karışı durup konuşmak hoş olmamış. Otopark bu test ile level atlamış bulunuyor ve bunlar daha başlangıç. 🙂 Emeğinize sağlık.

  18. Tek başına testler şöyle olsun canımı yiyin 🙂 Gayet akıcıydı ve bir yeri anlatırken uzun süre orada takılı kalmamışsın. Mikrofon olayı da ayrı güzel olmuş.

  19. Gayet güzel bir test olmuş, yapım aşamasına emek harcandığı belli 🙂 Ellerinize sağlık, devamında fayda var 😀

  20. and abi işini dogru yapıyosun emeğine sağlık yeniliklerin devamı gelmesi dileyiğle

  21. Volkan abi araya serpiştirdiğin dış çekimlerde iki testtir sürekli aynı sahneyi koyuyorsun sürekli ön çapraz yerine farklı taraflardan dış çekimler serpiştirebilirsin mesela tam tepeden panaromic falan güzel olur, kısacası aynı sahneyi hem cx-3 te hem v40 ta 4’er kere görmek baydı. Onun dışında görüntü, ses, akıcılık ve tabi en önemlisi içerik açısından çok güzel bir test olmuş, otopark artık nihayet yükselişin sinyallerini veriyor.

  22. And, T4 e göre daha sert süspansiyonu var demiş, acaba T4 R-Design’ da sunulan standart süspansiyon yerine T3 R-Design da, R-Design süspansiyon gelmiş olabilir mi?

  23. Dış çekim denemesi gayet iyi olmuş. Benim anlamadığım şey nasıl oluyorda aynı araba daha sert oluyor. bu konuya açıklama getirebilecek biri yok mu?

  24. şuan aklıma bi soru geldi gazlarken vites oranları uzun demiştin 6. viteste 2000 devirde kacla gidiyo

  25. eleştirmek mantığıyla söylemiyorum kesinlikle sizi çok seviyor ve yakından takip ediyorum.şunu fark ettim daha önceden beğendiğiniz arabayı sonradan beğenmiyorsunuz ya da tam tersi durum geçerli oluyor özellikle konfor konusunda.daha fazla arabayı deneyimledikçe kişisel standartlarınız geliştiği için daha kapsamlı bir değerlendirmeyle arabayı bir sonraki testte daha iyi tanıyor olabilir misiniz?

      1. multimedya için söylediler onu anlıyorum kabul ediyorum ama süspansiyonla ilgili tezatlıklar ortaya çıktığında şaşırıyorum.örneğin golf 7 tdi, s60 d2, e180 vs bu modeller çok beğenildi.tekrar test etseler eski yorumları olmaz gibi geliyor

        1. sebep hep daha iyisini görüyorlar zaman geçiyor ondan dolayı standartlar gelişiyor yoksa bu kadar tezat bir durum ortaya çıkmaz

  26. Aynı fiyata BMW ya da Audi gibi modeller varken Volvonun tercih edilmesi mantıksız duruyor. Ancak Volvo kalitesi aynı kalmak şartıyla, fiyatını düşük tutarak çok büyük satışlar elde edebilir. Bakın bugün VW aslında bunu yapıyor. Ve dünyanın en çok satan otomobil markası. Hele ki Volvo artık sadece premium model üretecekse bence artık şansı hiç yok. Kimse premiumda mercedes, bmw gibi isim yapmış firmalar varken ne kadar kaliteli olursa olsun Volvoyu istemeyecektir. Ön yargı aşılamayan gizli bir duvardır.

    1. Ne kadar sacma mantiksiz aptal bir yorum. Her arabanin bir alicisi var sana muhtac degil sen git golfe bin a3e bin vagkafali

      1. Ben fiyatı hakkında yorum yaptım. 90 000 TL’ye binmek yerine 130 vererek binmek daha hoşunuza gidiyorsa bu sizin tercihiniz tabi ki. Saygı duyuyorum.

        1. 110bin tllik golfe de binerim 100 bintl lik ciplak a3e de binerim saygi duymak zorundasin zaten. Mantik kismini konusacak olursak seninki mantik degil zaten komik cocuk

          1. Volvo arabalar fiyatını hak etmiyor. Bence bu para bu arabaya verilmez. Hadi itiraf et. Ne aldın? Doğru söyle.

            1. 2014 volkswagen gunluk ise gidip geliyorum. farkli markalarda 3 araba daha var ama onlari yazmicam gerek yok. (Volvo degiller). Hangi premiumun dolusu 90 bin senin beyin damarlari tikanmis gecmis olsun

              1. Bakın gördünüz mü ? İtiraf etti. VW ye biniyormuş. Bu konu kapanmıştır…

                1. Lan velet ucuz diye aldik aldandik pismanim cevremdekiler de ucuz diye biniyor. Vw siradan bir arabadir abartilcak birsey yok. Kaldiki vwnin premium herhangi bir marka ile kiyaslamak zir cahillikten ote degil. Diger hesabina gir de bana eksi bas velet sana daha diyecek sozum yok artik beyin gelisimin icin bol bol omega 3 epa dha oneririm ilerde universiteye gitceksin lazim olacak.

                  1. İkinci hesabım yok. Herkesi kendin gibi işsiz güçsüz mü sandın. Senin gibi boş beleş kılkurtları muhatabım değil.

    2. volksagenin tutulmasının sebebi sürü psikolojisinden başka birşeyle açıklanamaz bizim millet beğenilmişi beğenir anca. vwnin tek beğendiğim aracı cc başkada yok 150 binlik passatıyla 50 binlik polosunun çoğu parçası gerek görüntü gerek kalite anlamında aynı bunu kimse inkar edemez piyasada vwden kaç kat sağlam olupta tutulmayan ne araçlar var örn mazda 6. passatta plastik olan yerler mazda 6da çift dikiş deriyle kaplı. bu arada volvo mazda alfa subaru gibi markaların tutulmaya ihtiyacı yok bir geleneği devam ettirirler ve sadık bir alıcı kitlesi vardır şiir gibi araç üretirler hem öyle 120 bine golf almak yerine giderim paşa paşa mazda 3e, v40a binerim hem golf 4 veya 5ten kalma kadran yok hemde her noktası ayrı işçilik doludur. 5 sene sonrada sağlamdır 10 sene sonrada anlatabiliyor muyum haşat olmaz şuan hala daha s80 t6lar 850t5 ler, accordlar cayır cayır çalışıyor.

  27. İstinye’de test sürüşüne çıktım, performans ve konfor bir arada gayet güzel bir araba. Benim kullandığım test aracına mı özeldi bilmiyorum ama frenler ve vites kolu acayip sertti.İnip Ibiza’ya binince ağırlık farkını yol tutuşta ve hızlanmada bariz hissettim ama volvo bunun karşılığını güvenlik ve konfor olarak geri veriyor.

  28. Senin ne arabadan ne araba fiyatlarindan ne de dunyadan haberin yok iyi uykular sana

  29. 1 yıl manuel t3 kullandım aklımda kalan 3 olumsuzluk,1arka süspansiyonlar çok olmasada biraz sesli çalışıyordu.direksiyon sistemi hissizdi ve önden erken kopuyordu.hatta bazen tedirgin edici düzeyde oluyordu,aracın dengesi erken bozuluyordu. ve belki benim aracıma özgüydü bilemiyorum ama akıllı anahtar yaklaşınca açıyor ancak araçtan ayrılınca kiltlemiyordu.))

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu