FeaturedHaberler

Subaru yeni bir spor otomobil peşinde




Gelen son haberlere göre Subaru’nun ortadan motorlu yepyeni bir spor otomobil geliştirdiği ortaya çıktı.

Haber kaynağından aldığımız bilgilere göre Subaru, bu yeni prototipini Japonya’nın Tochigi kentinde test ediyor. Bu yeni prototip Subaru’nun BRZ modeli baz alınarak geliştirilmiş. Bununla birlikte ortaya konumlandırılmış, turboşarjlı boxer motor ve iki adet elektrik motoru bulunmakta.

Elektrik motorları gücü ön tekerlere aktarırken, boxer motor ise arka tekerleri harekete geçiriyor. Bu motor düzeni araca, üst düzey bir dört-çeker sistemi ve bunun yanında tork yönlendirme özelliği kazandırarak üstün bir yol tutuş karakteri sağlıyor.

Eğer Subaru yetkilileri üretim departmanına bir hareketlilik sağlamak isterlerse, prototipten esinlenilen bu sportif konseptin yaklaşık 2 yıl içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Müşteri beklentilerini ölçtükten sonra modelin üretim bandına girip giremeyeceğine karar verecekler.

Eğer model üretim için onaylanırsa, muhtemelen geçtiğimiz hafta tanıtılan Subaru Global Platform‘u kullanacak. Son olarak aracın elektrikli motorlarla kombine edilmiş bu 1.6 litrelik turboşarjlı benzinli motorunun yaklaşık 330 beygir güç üretmesi bekleniyor. Her ne kadar yepyeni bir konsept olsa da, bu haber benim gibi Subaru hayranlarını heyecanlandırabilecek nitelikte.

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

6 Yorum

  1. Hayallerimin markası subaru
    Yakın bir zamanda alamayacak da olsam markayla ilgili haberleri okumak da beni heyecanlandırıyor.Bomba gibi haber 😀

    1. Bu tarz haberleri yazması, çevirmesi de ayrı zevk oluyor bizim için. Yorum için teşekkür ederiz takipte kalın.?

  2. 2012 yılının wrx concept olarak fuarda idi.
    seri üretime geçermi geçmez mi bilmiyordum bu tasarıma aşık oldum.
    inş.üretilirde türkiye ye de gelir. 1.6 ile verilen değerler doğru ise bulunmaz nimet.

    1. 2012 fuardaki araca ben de bayılmıştım fakat haberin fotoğrafı temsili, burada bahsedilen araç o değil anlayabildiğim kadarıyla..
      Ne olup ne olmayacağı belli olmaz heyecanla bekleyip görelim?

  3. Subaru otomobil müşterilerine değil otomobil sürücülerine hitap eden araçların firması. Ama ülkemizdeki konumu ve piyasa şartları sebebiyle sadece tutkun olanların külfetine katlanarak sahip olacağı araçlar olarak kalıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu