Haberler

Timur ve Uluocak Kuveyt’de podyumda!




Bu sezon Tokspor WRT adına Mitsubishi Lancer EVO X ile Ortadoğu Ralli Şampiyonası takip eden Yiğit Timur-Ufuk Uluocak ekibi, şampiyonanın ikinci yarışı olan Kuveyt Rallisi’ni genel klasman üçüncüsü ve Grup N ikincisi olarak tamamlamayı başardı.

Sezonun ilk rallisi olan Katar’da mekanik arıza nedeniyle abondone olan ve puan kaybeden Timur, Ortadoğu Ralli Şampiyonası‘nı takip eden pilotlar arasında ilk sırada finish görerek bu kaybını büyük ölçüde telafi etmiş oldu…

Timur, yarış sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kuwait International Rally sona erdi. Kategorimizde, sadece kendi evinde gerçekleşen bu yarışa katılan ve 2013-2014 Ortadoğu Grup N Şampiyonu olan lokal pilot Mshari Al-Thefiri’nin hemen arkasında 2. sırada, genel klasmanda ise 3. sırada finish gördük.

Dün komiserler kurulu tarafından verilen 30 saniyelik cezayı sabah ilk loopta her ne kadar 8 saniyeye kadar indirsek de, hemen ardından etap içinde bir kavşagı kacırıp kaybolmamız, akabinde de lastik patlaması sonucunda kapattıklarımızı fazlasıyla geri vermiş olduk.

Kategorimizde Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nı kovalayan bütün pilotların önünde finish görerek sezonun kalanı için cok değerli puanlar topladık ve Qatar’da yaşadığımız sıkıntıyı büyük ölçüde telafi ettik. Bu vesileyle Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nda podyum başarısı gösteren ilk ve tek Türk pilot olma ünvanını da kazanmış olduk.

Bu gurur hepimizin. Öncelikle bunların başarılmasındaki en büyük dinamik olan takımım Toksport WRT’ye, daha sonra değerli sponsorlarıma ve sizlere desteğiniz için çok teşekkür ederim. Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın sıradaki yarışı 5 Mayısta start alacak olan Ürdün Rallisi.” sözleriyle konuşmasına son verdi.

Yarışa yine Tok Sport WRT adına Mitsubishi Lancer EVO X ile katılan bir diğer Türk ekip, Vedat Diker-Erdal Oral ise genel klasman 15.si olarak damalı bayrağa ulaştı.

Kaynak: TOSFED

Kaan HACIOĞLU

Otopark.com'la ilk tanıştığımda 11 yaşında bir çocuktum. Şimdi ise otomobil tutkunluğunun zirvesindeyim. Yalova Doğa Koleji'nde eğitim hayatımı sürdürüyorum. Sunum yapmayı ve babamın FD6'sını kurcalamayı severim. Her ne kadar ilk kez sürücü direksiyonuna oturduğum araç Civic olsa da ruhumda kırmızı bir Cupra yatar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu