Haberler

Türkiye otomobilini seçiyor




Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” (TYO) seçimlerinde geri sayım başladı. OGD üyesi 73 otomotiv gazetecisi, finalde yarışacak 7 otomobili seçmek için İntercity İstanbulpark’ta bir araya geliyor.
25 Mart 2016 tarihinde İntercity İstanbul Park’ta yapılacak test sürüşünde, tüm aday otomobiller; güvenlik ve teknik açıdan önemli bir sınavdan geçirilecek. Gün boyu sürecek testlerin ardından, her jüri üyesi 22 aday otomobil arasından 7 favori otomobili seçecek. Böylelikle ilk oylama sonucunda jüri üyeleri tarafından en fazla önerilen ilk 7 otomobil finalde yarışmaya hak kazanacak. Finale kalan 7 otomobil 28 Mart 2016 tarihinde açıklanacak.

Türkiye’nin otomobili aday listesinde şu otomobiller yer alıyor; ”Audi A4, BMW 7 Serisi, Fiat 500X, Fiat Egea, Ford Mondeo, Ford Mustang, Honda Jazz, Hyundai Tucson, Jaguar XE, Kia Sorento, Land Rover Discovery Sport, Mazda CX-3, Mercedes GLC, Mercedes C-Coupe, MINI Clubman, Opel Astra, Renault Talisman, Renault Kadjar, Skoda Superb, Ssangyong Tivoli, Subaru Levorg, Volvo XC90.”

Bu yıl ilki düzenlenen Türkiye’de Yılın Otomobili 2016, PPG Oto Tamir Boyaları, İntercity, Bridgestone sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Salih Erdoğan Çağlayan

Bilkent İşletme mezunu. Yaş 25, meslek dış ticaret. Memleket Ankara.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. 25 Mart’ta test edip 28 Mart’ta sonuç açıklayacaklarmış. 3 gün neyi düşünecekler kimin daha çok bağış yaptığını mı hesaplayacaklar. 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu