FeaturedHaberler

Ve geleceğin otomobili karşınızda




BMW, yüzüncü yılının şerefine Münih’teki merkezinde gösterime çıkardığı konsept otomobili Vision Next 100, geleceğin arabaları arasında en çok dikkat çekenlerden biri olacak gibi görünüyor.

Aracın ön camı tamamen arttırılmış gerçeklik teknolojisine sahip bir ekrandan oluşuyor. Aracın panelinde ise büyük bir kısmı geri dönüşümlü maddeden yapılmış olan 800 adet üçgen bulunuyor. Bu sisteme “Canlı Geometri” adı verilmiş. Bunlara ek olarak Vision Next 100, 0.18’lik oldukça düşük bir sürtünme katsayısına sahip.

Aracın sürüş modlarına gelecek olursak eğer araçta iki farklı mod bulunuyor. Birisi “boost” diğeriyse “ease” adında.

BMW sürücü odaklı otomobiller ürettiğinden dolayı bu konseptte de sürücünün teknoloji ile uyumunu en üst seviyelere çıkarmayı hedeflemiş ve “boost” modunu geliştirmiş.

Bu modu biraz daha açıklamak gerekirse; daha çok sürücü odaklı olan bu mod, sürüş ekranında en iyi sürüş çizgisi, o yol için en ideal olan hız gibi buna benzer sürücüye yardımcı olacak bilgileri gösteriyor.

Diğer “ease” modu ise; günün sonunda iş yoğunluğundan bitmiş bir haldeyseniz, “ease” moduna aldığınız taktirde araç tamamen otonom sürüşe geçiriyor ve sürüş ekranı, bilgi ve eğlence sistemine dönüşüyor. Bu modda iç mekan daha ferah bir hâl alıyor. Direksiyon ve ön konsol iç içe geçtiğinden dolayı içerdeki hacim bir nebze olsun artıyor. Ek olarak bu mod tamamen kişiselleştirilebiliyor.

 

 

Burak Göktaş

1996 yılında sıcak bir Haziran günü Bursa'da açtım gözlerimi ilk kez. Babadan oğluna geçen bir otomobil tutkusuydu benimkisi ve katlanarak geldi bu güne kadar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu