Haberler

Ve karşınızda… 2017 Mercedes AMG C63 Cabriolet




Mercedes-AMG, 2016 New York Otomobil Fuarında C63 Cabriolet modelinin dünya galasını yaptı.

Birkaç gün önce Nürburgring’de test edildiği sırada yakalanan C63 Convertible artık kamuflajlarından arındırılmış vaziyette karşımızda.

C serisi cabrio’nun en üst modeli, aileden tanıdık 4.0 litre V8 motor ile karşımıza çıkıyor. Coupe kardeşi ile aynı özelliklere sahip motoru kullanacak olan C63 Cabrio, standart versiyonunda 469 hp güç ve 650 Nm tork üreten, C63 S versiyonundaysa 503 hp güç ve 700 Nm tork üreten seçenekler ile alınabilecek. C63 Cabrio gücünü 7 ileri otomatik şanzıman ile aktarıyor.

C63 Cabriolet 0-100 km/s hızlanması için 4.1 saniyeye ihtiyaç duyuyor. S versiyonu ise standart versiyona göre 0.1 saniye daha hızlı. C63 Cabrio’nun maksimum hızı 250 km/s ile, C63 S Cabrio’nun maksimum hızı ise 300 km/s ile sınırlandırılmış.

Tasarım olarak coupe kardeşinden elektrikli açılır tavanı hariç çok küçük değişikliklerle ayrılan C63 Cabriolet 18 inçlik titanyum gri jantlar ile gelirken, S versiyonu aynı stil 19 inçlik jantlarla müşteri karşısına çıkacak. İstenildiği taktirde opsiyon listesinde bulunan 20 inçlik mat siyah jantlar da alınabilecek.

C63 ve C63 S Cabriolet versiyonları arasındaki farklılıklardan bir diğeri ise arka akstaki limitli kaydırmalı difransiyel olarak karşımıza çıkıyor. C63’te “Comfort”, “Sport” ve “Sport+” olmak üzere üç farklı sürüş modu bulunurken, C63 S’te buna ek olarak “RACE” modu bulunuyor. Ek olarak S versiyonu yol tutuş ve sürüş konforunu geliştirmek için sürüş koşullarına göre değişkenlik gösteren dinamik motor takozlarına sahip.

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu