Haberler

Volvo’dan elektrikli araçlara destek




Volvo Cars, küresel anlamda standart bir şarj alt yapısıyla elektrikli araçlar üreteceğini bildirdi.

Volvo, önümüzdeki yıllarda elektrikli ve hybrit araçlarda dünyanın en önde gelen firmalarından olmayı amaç edinmiş durumda. Bu bağlamdan hareketle, üretmiş olduğu her modele ait bir de hybrit versiyon sunacağını belirtiyor.

2019 yılına kadar SPA (Ölçeklenebilir Ürün Mimarisi) mimarisinde üretilecek tam elektrikli bir aracın üretileceğini duyuran Volvo, araçta dünya çapında ortak kullanılacak olan bir şarj alt yapısını hayata geçireceklerini de duyurdu. Bunu desteklemek maksadıyla Volvo AR-GE Başkan Yardımcısı Dr. Peter MERTENS, tüm elektrikli araçları şarj edebilecek kombine bir sistem üzerine çalıştıklarını ifade etti. “Maliyetleri iyice düşürüp, küresel bir şarj sistemini devreye sokabilirsek, o zaman tüm dünya içten yanmalı motorlara yavaş yavaş veda edecektir.” açıklamasını da sözlerine ekledi.

Bakalım, Volvo’nun bu pratik ve hızlı şarj sistemi devreye girdiği zaman gerçekten de elektrikli otomobillere olan ilgi aratacak mı, hep birlikte göreceğiz.

Necati Erdoğan

Otomobiller vazgeçilmezim. Her zaman söylerim, otomobillerin olduğu bir odaya kapatsalar yeme ve içme harici başka şeye ihtiyaç duymam. Otopark.com ile tanıştığım günden beri müptelasıyım. Türkçe öğretmeniyim. Bu camiaya katkıda bulunmaktan onur duyuyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu