Haberler

Yakıt Günlüğü




Sitemiz üyelerinden @wakizashi kullanıcı adlı arkadaşımız bizler için hobi amaçlı bir program yazmış. Bu program sayesinde aracınızla ne kadar yaktığınızı net olarak görebilirsiniz. Böyle bir programa ne gerek var, ben yol bilgisayarımda görüyorum diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Yol bilgisayarları hiçbir zaman size doğru bilgiyi vermez. Genelde %10 oranında bir sapma olur. Pompadan ölçüm yapmadan net olarak ne kadar yaktığınızı öğrenemezsiniz. Arkadaşımız da işlem yapmaktan bizi kurtarmak, ne zaman, ne kadar yakıt aldığımızı görmemiz için bir program yazmış. Gerekli bilgileri girdiğiniz zaman program sizin için bir analiz yapıyor ve bu sonuçları sizle paylaşıyor. Şimdilik iOS platformu için yazmış; fakat gelen talep doğrultusunda Android cihazlara da yapmayı düşünüyor. Ben programı indirdim kullandım, kullanımı son derece basit. Eğer kaç yaktığınızı hatırlamak için fiş saklamayı sevmeyenlerdenseniz bu program tam size göre.

Programı buraya tıklayarak indirebilirsiniz. ( sadece iOS için) 

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Yol bilgisayarı %10 sapma yaptığını ölçtünüz test ettiniz karar verdiniz. Sonra bütün istasyonlardaki pompaların aynı kalibrasyonda olduğunu da ölçtünüz test ettiniz onayladınız.
    Çok kapsamlı ve bilimsel bir tespit olmuş.

  2. neye dayanarak ”yol bilgisayarlarına güven olmaz. %10 hata payı var” diyorsun? bu yazı haberden çok tipik bir facebook yorumu gibi olmuş.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu