Haberler

Yeni Audi Q5 bilgisayarda şekillendirildi




Yeni nesli 2017’de çıkması planlanan Audi Q5, yol testleri esnasında kamuflajlı haliyle görüntülenmişti. Casus fotoğraflardan ve Audi’nin yeni tasarım dilinden esinlenen OmniAuto, yeni Q5’i sanal ortamda şekillendirmiş durumda. Daha keskin hatlara sahip olduğu görünen otomobil, küçük bir Q7 gibi duruyor.

2017 Q5, tıpkı yeni nesil A4 gibi MLB Evo platformu üzerine inşa edilecek ve güncel modele göre yaklaşık 100 kg daha hafif olacak. Motorlar ve şanzımanlar da SQ5 versiyonu dahil olmak üzere A4 ile paylaşılacak.

Modelin en ateşli versiyonu RS Q5, 2017’nin ikinci yarısında tanıtılacak ve yeni çift turbolu 3.0 litrelik V6 motora sahip olacak. Aynı motor S4 ve S4 Avant’da 354 beygir güç üretebilirken, daha önce SQ7 modelinde karşılaştığımız e-turbo teknolojisi sayesinde bu motor, RS Q5’in kaputunun altında 450 beygir güç üretecek.

2017 Audi Q5, büyük ihtimalle Ekim ayındaki Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve selefinin aksine Audi’nin merkezi Ingolstadt yerine Meksika’daki yeni Audi fabrikasında üretilecek.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu