Haberler

Yeni Jimny mi o?




Suzuki Jimny yaşlı bir otomobil. 18 yaşında bir tasarım ve kuşkusuz yaşını gösteriyor. Ancak bu otomobil, 2016 yılının içinde bize yeni jenerasyonuyla katılacak.

Suzuki, şu sıralar eski Jimny için bir veda gösterisi hazırlığında. Bu vedada ise Adventure (Macera) adı verilmiş özel bir Jimny’i kullanılacak. Özel dediysek de, sınırlı sayıda üretilen bir özel üretim otomobil değil. Bahsettiğimiz özel Jimny, 2016 model Suzuki Jimny’nin ta kendisi. Suzuki, hiç kuşkusuz aracı özel kılan ana faktör olan bu kadar başarılı bir 4×4 sistemine verilebilecek en manidar ismi vermiş. Jimny Adventure modelinin 200 adedi Birleşik Krallık’ta bulunuyor. Modelin fiyatı ise 21,155 Amerikan Doları.

Eski Jimny düşünüldüğünde biraz pahalı gelebilir tabii, eski Jimny’nin satış fiyatı 17,685 Amerikan Doları. Peki Jimny Adventure bize ne gibi bir yenilik getiriyor ki 3,500 dolar fazla ödeyip alsın insanlar bu aracı? Menzil canavarı SZ4 göz önüne alındığında Jimny Adventure’da, bu aracın özelliklerine ek olarak telefonunuza uyumlu Bluetooth sistemi içeren uydu navigasyonu, plastik stepne koruyucu ve iki ton renk seçeneği var. Bu iki renk tonunun ismi ise Quasar Grey (Yıldız Grisi) ve Pearl White Metallic (Metalik İnci Beyazı).

SZ4’ten bu araca taşınan ekipmanlar arasında ise 15 inç çelik jant, havalandırma sistemi, ileri derece karartılmış arka gizlilik camı ve sentetik deri koltuklar için koltuk ısıtma sistemi var. İşin mekanik boyutundan bahsedecek olursak, Suzuki Jimny Adventure bize tam olgunlaşamamış ancak çok yetenekli bir dört tekerden çekiş sistemi sunuyor. Çekiş, şehir içi kulanımda arka tekerlerdeyken, patika yollara girdiğinizde dört tekere yayılıyor. Ne fazla, ne eksik…

Kaputun altında ise, Jimny’e hayat veren değişken subap zamanlamalı 16 valfe sahip 1.3 litrelik bir motor bulunuyor. Bu motorun eksisi ise, Jimny Adventure’ın bazen güçsüz hissettirmesi. Ancak tam anlamıyla bir offroad eşeği olan bu aracın 1090 kilogram ağırlığında olduğunu baz alırsak, eğlenmek için daha fazlasına da ihtiyacınız yok gibi. Eğer benzer segmentlerde araç almayı düşünüyorsanız, tüm supermini ve crossover hayallerinizden vazgeçin. Jimny Adventure gelsin ve sizi şaşırtsın.

 

Hasan Türkiş

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği öğrencisiyim. Kendimi bildiğimde bir 504 ile başlayan otomobil tutkum çocukluğumun erken yaşlarında bir E30 ile aşka dönüştü. Şimdi ise bir E36 ile birlikteyim; bu ailenin kapısını bana açmasından ötürü şanslı hissediyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu