FeaturedHaberler

Yerli SUV’umuz görücüye çıktı




Toyota’nın yeni TNGA platformu üzerinde geliştirilen modelin belki de en önemli motoru hibrit olanı (en azından Mavi Gezegen’in geleceği için). 1.8 litrelik benzinli motora eşlik edecek elektrikli motorla birlikte 122 beygir güç üretecek sistemin emisyon seviyesi %40 ısı verimliliği sayesinde 90 gr/km’nin altında. Diğer motor seçeneklerinde ise ülkemizi daha çok ilgilendiren bir motor var. Auris’te de görev yapan ve 115 beygir güç üreten turbo beslemeli 1.2 litrelik ünite. 6 ileri manuel şanzımanla eşleştirilen motor isteğe göre CVT şanzımanla donatılabilecek. Dört çeker sistemi de yine bu motorla sunulacak. Türkiye’de çok aranan ‘muhteşem üçlü’nün kalbi dizel motorsa şimdilik ufukta görünmüyor ancak markaya senelerdir hizmet eden 1.4 litrelik dizel motor veya BMW’den alınan 1.6 litrelik dizel motor, yerli C-SUV’umuzun kaputunun altına girebilir. Özellikle İngiliz pazarı içinse 2.0 litrelik atmosferik benzinli motor iyi bir seçim.

Konsept versiyonuyla oldukça ilginç bir tasarıma sahip olan aracın seri üretim versiyonu her ne kadar ‘ehlileştirilmiş’ olsa da, tasaramı ancak Nissan Juke ile karşılaştırılabilir. Toyota, aracın tavan tasarımında coupe çizgiler kullansa da plastik korumalar ve yerden yüksekliği ile bir crossover olduğunu vurgulamış. Üst versiyonları full-LED far teknolojisine sahip olacak otomobilin arka kapı açma kolları oldukça yükseğe konumlandırılmış ve cam çizgisi ile birleşince burada da bir coupe havası estirilmiş.

Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasında üretilecek ve buradan ihraç edilecek model, bu yılın ikinci yarısında satışa sunulacak. Amerikan versiyonu ise Toyota’nın genç markası Scion adı altında 2017’den itibaren satışa sunulacak.

https://www.youtube.com/watch?v=tiogF2WA7C0

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Juke’dan güzel fekat bana göre değil. Yerli SUV’umuz diye de çok sahiplenici gördüm sizi:)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu