Haberler

Yeni E Serisi Cabrio maskesiyle birlikte yakalandı




Geçtiğimiz haftalarda Mercedes-Benz’in birçok yeni model üzerinde çalıştığı, çeşitli casus fotoğraflar ile doğrulanmıştı. Gündemdeki bu modellerden birisi de gelecek yılın ikinci yarısından itibaren 2018 model olarak satışa sunulacak olan yeni E Serisi Cabrio.

Benzer dönemde piyasaya sürülecek olan E Serisi Estate’in ve 2017’nin ilk safhalarında yollarda göreceğimiz E Serisi Coupe’nin ardından satışa çıkması beklenen E Serisi Cabrio, 3 kapılı modelinin temellerinden ayrılmayacak ve önceki neslindeki gibi kumaş tavanlı olmayı sürdürecek. Tavan seçiminin bu yönde olmasının sebebi metal tavanın getirdiği ağırlık ve katlandığında işgal ettiği alanın çok fazla olması. C Serisi ve S Serisi’nin Cabrio modellerinde de kumaş tavan kullanılmasından sonra, haliyle E Serisine bu konuda pek de seçim şansı kalmaması normal karşılanıyor.

Prototipin önemli miktarda kamuflajla gizlenmiş olmasına rağmen görülüyor ki, Mercedes-Benz’in orta sınıftaki açılır tavanlı modeli, kardeşi C Serisi Cabrio’nun büyütülmüş haline çok benziyor. Bu benzerlik sadece üstü açık modellerde değil, tüm karoser tiplerinde görülüyor.

MRA platformu üzerine inşa edilen yeni E Serisi Cabrio, selefine göre biraz daha hacimli olmasına rağmen kullanılan hafif materyaller sayesinde ağırlığından bir miktarını kaybetmiş. Sunulacak olan 3 litre V6 biturbo ve 4 litre V8 biturbo motorları, diğer kasa tiplerinden direkt olarak alınacak.

Emre Girit

2000'li yılların başlarında, henüz çocukken E46 M3 ile başlayan otomobillere olan merakım, zamanla bir tutkuya dönüştü. Halen karakter sahibi otomobilleri yaşamayı ve yaşatmayı, otomobil kullanırken limitleri zorlamayı büyük bir keyifle devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu