Haberler

İzmirPark’ta heyecanlı haftasonu…




Türkiye Pist Şampiyonası’nda 2016 sezonunun ilk yarışı, 09-10 Nisan tarihlerinde Ülkü Motorsporları Kulübü tarafından 13 sporcunun katılımı ile İzmir Park pistinde düzenlendi.

Süper ve Maxi grupta ikişer yarış ile tamamlanan organizasyonda; Apexmasters Türkiye Drift Şampiyonası’nda yarışacak pilotların drift gösterileri izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı.

Maxi Grupta 1 yıl aradan sonra Türkiye Pist Şampiyonası’na dönen Borusan Otomotiv Motorsport adına BMW Z4 GT3 ile yarışan İbrahim Okyay sıralama turlarında kaydettiği 52.294’lük zamanıyla İzmir Park pist rekorunun sahibi olurken her iki yarışı da kazanarak sezona hızlı bir başlangıç yapmış oldu. Maxi grubun ilk yarışında Porsche 997 GT3 ile Ülkü Motorsport pilotları Ümit Ülkü ikinci, Ali Özerinç üçüncülüğü elde ederken, ikinci yarışında Ebam Gedik Racing Team adına Porsche 997 GT3 ile  Ahmet Mutlubaş ikinciliği ve Ülkü Motorsport adına Porsche 991 GT3 ile Bilal Saygılı üçüncülüğü elde eden sporcular oldular.

Super grupta ise, 20 turluk her iki yarışın birincisi BMW 320 TC ile Ülkü Motorsport pilotu Ümit Ülkü olurken, her iki yarışta ikinciliği Ebam Gedik Racing Team adına Honda Civic Type-R FN2 ile mücadele eden Yağız Gedik elde etti. Günün ilk yarışında üçüncülüğü Honda Civic Type-R EP3 ile Ahmet Mutlubaş, ikinci yarışında ise BMW320 TC ile Ülkü Motorsport pilotu Galip Atar kazandılar.

2016 Türkiye Pist Şampiyonası’nda ikinci ayak yarışları, 25-26 Haziran tarihlerinde İzmit Körfez Pisti’nde düzenlenecek.

Kaynak : TOSFED

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu