Haberler

2016 Peugeot 308’in Çin’den selamı var!




Peugeot’un yepyeni modeli olan 308 Sedan üretim versiyonun yüzünü bugünden itibaren  Beijingdeki Auto Showda gösteriyor olacak. PSA’nın Çin kolu olan “Blue Upper” ve Dongfeng Motors işbirliği ile üretilen yeni 308 EMP2 platformuna sahip olduğundan eski sürümünden büyük farklılıklara sahip olmakla Avrupa’da satışa sunulan kuzeniyle benzerlikler gösteriyor olacak.

Sunulacak motor seçenekleriyle ilgili bilgi verilmemesine rağmen, 308 Hatchback ile benzer ünitelere sahip olması bekleniyor. Yani Çin pazarı için turbo şarjlı 1.2 ve 1.6 litrelik benzinli motor ve bu motorlara varyasyonuna göre eşlik edecek manuel veya otomatik şanzımanlı modeller düşünülmüş. Fransızlar açıkça bilgi vermese de EMP2’ye geçiş hatırı sayılır miktarda ağırlığın eksildiğine işaret ediyor. Bu bilgiyi Çin’de arka diz mesafesinin önemi ve Peuogeot’un bu modeli Çin için asıl silahı olduğunu düşünürsek daha uzun bir dingil açıklığıyla satışa sunulmasını beklemek gayet mantıklı.

Yılın ikinci yarısında satışa çıkacağı düşünüldüğünde yakın zamanda Peugeot’dan daha çok detay duyacağımıza eminim. Ayrıca Peugeot’un diğer pazarlarda satışa çıkması yönünde hiç olasılık vermemesi de otomobilin yalnızca Çin özel modeli olacağını kesinleştiriyor.

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Resimlerden çok güzel görünüyor bu haliyle gelse sağlam iş yapar. Oturkalı ve zarif görünüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu