Haberler

2017 BMW M5, yeni farlarıyla göz kırptı




BMW’nin bu sonbaharda sergilemeye hazırlandığı yeni nesil 5 Serisi, aynı zamanda şirketin 100. yılını da kutlayacağı için büyük önem taşıyor. Bekleyeceğiniz üzere Alman üretici, standart 5 Serisi’nin tanıtımının ardından 2017 yılının ilk aylarında yeni M5’i de model ailesine ekleyecek. Haberimizin konusu da üretime hazır görünen yeni farlarıyla casus fotoğrafçılara poz veren yeni M5’ten başkası değil.

Geliştirme süreci boyunca defalarca kez casus fotoğrafçılara yakalanan standart 5 Serisi ve M5, bu kez yeni ön farlarıyla önceki prototiplerden kolaylıkla ayırt edilebiliyor. Yeni ön farlar başta kulağa ilgi çekici gelse de aslında çok büyük sürprizler barındırmıyor. Marka kimliğiyle özdeşleşen halka şeklindeki LED gündüz aydınlatmaları da bu düşünceyi destekliyor. Aracın arkasında ise stop lambaları ağır kamuflajın altında kalmaya devam ediyor. Söylentiler, yeni stop aydınlatmalarının 7 Serisi ile benzer olacağına işaret ediyor.

2017-bmw-m5-5-serisi-series-yeni-tanıtım-new-debut-kamuflaj-kamuflajlı-casus-foto-fotoğraf-spy-shot-prototype-prototip-farlar-headlights-dış-iç-kabin-exterior-interior-cabin (8)

Yeni 5 Serisi’nin tasarımı, BMW’nin E60 ve F10 kasa kodlu modellerde yaptığının aksine, devrim yerine evrim ağırlıklı olsa da, modelin hem göz önündeki kısımlarında hem de kabuğunun altında önemli yenilikler yapılacak. Bu yeniliklerden bazılarına örnek vermemiz gerekirse, 6. nesil M5, tarihi boyunca motorun ürettiği gücü dört tekerleğe birden ileten xDrive sisteminin opsiyonel olarak tercih edilebileceği ilk model olacak. Daha önemli ve üzücü olanı ise, yeni M5’in manuel şanzıman ile tercih edilemeyecek olması, çünkü son raporlar markanın 6 ileri manuel şanzımanına olan talebin 0’a indiğini gösteriyor. Umarız korkulan olmaz ve sürüş keyfiyle öne çıkacak bu canavarın sürücüsü ile yol arasındaki bağlantıyı kuran en önemli parçalarından birisi olan şanzımanı bir robotun kontrolünde görmeyiz.

Biraz da motor seçeneklerinden bahsetmemiz gerekirse, vahşi sedan, alıcıların RWD ya da AWD konfigürasyonuyla ilgili tercihinden bağımsız olacak şekilde, 4.4 litrelik M TwinPower Turbo V8 motordan güç alacak. Motorun gücünün 625 HP (460 kW) seviyesinde olacağı ve arkadan itişli versiyonuyla otomobili 0’dan 100 km/h (0-62 mph) hıza 3.7 ya da 3.8 saniyede ulaştıracağı söyleniyor. Otomobilin maksimum hızının ise “kutsal nokta” olarak kabul edilen 200 mph’yi (322 km/h) aşabileceği belirtiliyor.

Yeni BMW M5, Bavyeralı üreticinin yeni 5 Serisi sedan, Touring ve GT modellerini tanıtmasının ardından tanıtılacak. Tahminler 2016’nın son ayları ya da 2017’yi gösteriyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. o güzel atmosferik v10 lar v8 ler manuel şanzımanlar o güzel e39 lara e60 lara binip gittiler motorun 3 silindirlisine şanzımanın otomatiğine kaldık 🙁

  2. Artık sıktılar birbirinin aynı tasarımlar eskisiyle hiçbir farkı olmayan tasarımlar eskiden ne güzeldi araçta bir farklılık olduğunu görürdük.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu