Haberler

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016




Mercedes-Benz Türk’ün ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan Klasik Otomobil Kulübü’nün geleneksel bahar rallisi 23 Nisan’da başlıyor.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016, klasik otomobil tutkunlarını ikinci defa görkemli bir organizasyonla bir araya getiriyor.

2015 yılında ilk defa Klasik Otomobil Bahar Rallisi’nin ana sponsorluğunu üstlenen Mercedes-Benz Türk, bu sene tekrar Klasik Otomobil Kulübü’nü destekleyerek, 23 – 24 Nisan tarihlerinde heyecanla beklenen Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016’yı gerçekleştiriyor.

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016, 23 Nisan Cumartesi günü saat 11:00’de, İstanbul Park, Mercedes – AMG Lounge önünden yaklaşık 100’e yakın klasik otomobilin katılımıyla renkli görüntülerle start alacak. Uluslararası klasmanda yer alan ve Dünya Klasik Araçlar Federasyonu (FIVA) B Grubu Etklinlik kategorisinde düzenlenecek olan Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016’nın ilk gününde, ekipler İzmit’e gidecek ve rota dönüşte yine İstanbul Park, Mercedes – AMG Lounge’da son bulacak. Rallinin ikinci günü rota Beşiktaş, Shangri La Bosphorus İstanbul Hotel önünden başlayacak. Ekipler bu kez İstanbul Avrupa Yakası’nda ilerleyerek Büyükçekmece/ Güzelce’de verilecek öğle yemeği molasından sonra dönüşe geçecek, Çatalca’da Aziz Nesin Vakfı – Çocuk Cenneti’ne de uğradıktan sonra 42 Maslak’da finish çizgisine ulaşacaklar.

Klasik otomobil tutkunları görkemli geçişi Beşiktaş Meydanı’ndan izleyebilecekler

Otomotiv sektörünün önde gelen isimleri, klasik otomobil sahipleri, koleksiyoncuları, müze sahipleri, sanatçılar ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu Klasik Otomobil Kulübü üyelerinin yine kendi araçları ile katılacağı Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016’da otomobil tutkunları birbirinden değerli otomobilleri yakından görme fırsatını bulabilecekler. Bu nostalji havasını yaşamak isteyen tüm klasik otomobil meraklıları, 24 Nisan tarihinde saat 10:00’da Beşiktaş Meydanı’nda yer alan Shangri-La Bosphorus İstanbul Hotel çıkışında başlayacak ve İstinye’ye kadar sahil yolundan devam edecek olan görkemli geçişi izleyebilirler.

Birbirinden farklı otomobiller birbirinden farklı hikayaler

Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016’ya 1950– 1975 yılları arasında üretilen Mercedes-Benz klasik araçlarının yanı sıra1940-1960 yılları arasında üretilen Buick, Oldsmobile, Pontiac, Plymouth, Chevrolet, Citroen markalı araçlar. 1965 – 1975 yılları arasında üretilen ve “muscle car” olarak tanımlanan Ford Mustang, Thunderbird, Mercury Cougar, Chevrolet Corvette, Camaro, Impala, Dodge Charger, Challanger ve1960 –1975 yıllarına ait Porsche, Alfa Romeo, Cadillac, Rolls Royce ve Volkswagen Carmann Ghia gibi klasikleşmiş otomobiller de katılacak. Birbirinden farklı hikayeleri olan birer sanat eseri görünümündeki bu otomobiller 23 – 24 Nisan tarihlerinde nostaljik görüntüleriyle İstanbul yollarını görkemli bir şölen alanı haline getirerek keyifli anların yaşanmasına neden olacaklar.

Mercedes-Benz Türk Otomobil Grubu Pazarlama ve Satış Direktörü Şükrü Bekdikhan:

“29 Ocak 1886 tarihinde şirket kurucumuz Carl-Benz üç tekerlekli motorlu araç için patent başvurusu yapmıştı. Bu nedenle bu tarih motorlu araçların doğum günü kabul edilir. Otomobilin doğuşunun 130. yıldönümündeKlasik Otomobil Kulübü’nü tekrar destekleyerek Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016’nın ana sponsoru olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. 2015’te Klasik Otomobil Kulübü ile başlattığımız bu doğru işbirliğinin uzun yıllar boyunca sürmesini diliyoruz. Tüm Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016 katılımcılarına keyifli sürüşler ve başarılar, izleyicilere ise ralli için keyifli seyirler diliyoruz.”dedi.

Mercedes-Benz Türk’ten özel ödüller

Klasik otomobil sahipleri ve severlerinin büyük bir heyecan ve tutkuyla beklediği Mercedes-Benz Bahar Rallisi 2016 İstanbul ve çevresinde yaklaşık 400 km’lik bir parkurda 9 etapta gerçekleşecek. Mercedes-Benz’e özel bir etabın da düzenleneceği rotada (7 numaralı etap, Kemerburgaz – Çatalca rotası) en iyi zamanda ralliyi tamamlayarak dereceye giren ekipler, 24 Nisan akşamı “42 Maslak”da yer alan Art!Space Gallery’de düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.Farklı kategori ve klasmanlarda yaklaşık 44 ödülün dağıtılacağı gecede, “Mercedes-Benz Özel Etabı” birincisi olan ve “Mercedes-Benz Klasmanı”nda ilk üçe giren ekipleri ise özel ödüller bekliyor.

Mercedes-Benz Türk’ten otomobilin 130. yaşında Klasik Otomobil Kulübü’ne tekrardan destek

Başta Mercedes-Benz marka olmak üzere 400’den fazla 30 yaş ve üzeri klasik otomobil sahibi üyesi bulunan Klasik Otomobil Kulübü’ne üye olmak için sadece klasik otomobillere tutkuyla bağlı olmak yeterli.

Klasik Otomobil Kulübü, artık caddelerde pek rastlanamayan klasikleşmiş araçlara ilgi duyan, bunları korumak, tekrar çalışır hale getirebilmek için uğraş gösteren ve bu doğrultuda fikir alışverişinde bulunmak isteyenleri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu