Haberler

Motorcu takipçilere duygusal çağrı!




Kanada’da, Quebec Otomotiv Sigorta Kurumu SAAQ (Société de l’assurance automobile québécoise) tarafından yürütülen yol güvenliği kampanyası çerçevesinde iki yeni duygusal video yayınlandı.

Bu yeni kampanyanın amacı motosiklet sürücülerini her gün iki teker üstünde bulundukları yollarda karşılaşabilecekleri tehlikelere karşı bilinçlendirmek. Geçmişteki örneklerinin aksine; motorcuları, tıpkı diğer sürücüler gibi trafiğin asli unsuru olarak görüp onları potansiyel tehlike gibi göstermemek bu kampanyanın anlayışını gösteriyor.

Aslında, bu videolar farklı bir yaklaşımla soruna eğilerek benzerlerinden daha etkili gibi duruyor. Bu yüzden, “motor kazalarının sebebinin motorcuların kendileri olduğunu ima ediyorlar” gibi bir düşünceye bence kapılmayın.

Videolarda kısaca, “Eve sağ salim dönebilmek için yollarda alabileceğiniz bütün tedbirleri alın!” deniyor. Ki bu gerçekten de çok önemli bir mesaj.

Elimizde motor kazalarının yüzde kaçının motorcuların hatasıyla meydana geldiğini gösteren bir veri yok, ancak kampanyanın mesajı açık: “Beladan uzak durmak için siz elinizden geleni yapın da gerisini onlar düşünsün.”.

İlk videoda motoruna binmek için hazırlanan bir kadın görülüyor. Kadın tam kaskını takacakken, “kararımı verdim, seninle evlenmek istiyorum” diyen erkek arkadaşının yüzü kaskın içinde beliriyor.

Diğer video da buna benzer bir şey; garajında motoruna binmek için hazırlanan bir baba ve kaskın içinde “seni bekliyor olacağım” diyen oğlu…

Kampanya oldukça etkili duruyor, umarız hedefine ulaşır ve motorculara, hiç değilse sevenlerinin ve onları bekleyenlerinin hatırına, dikkatli olmak zorunda olduklarını hatırlatır. Sonuçta bu iş ciddi, şakası yok.

Aynı şekilde umarız, otomobil sürücülerini de bu konuda dikkatli olmaya davet eden videolar da kampanya dahilinde yayınlanır.

https://www.youtube.com/watch?v=XCe01C_jgTA

https://www.youtube.com/watch?v=pi_WQkfJJO8

 

İzzet Can Bekar

Küçükken babamın Tipo'suna binip onu kullandığımı hayal ederdim, zihnimde uzun yolculuklara çıkar babam gibi vites değiştirirdim. O yıllarda gelişen bu tutku, hayatıma şekil veriyor. Bu arada İTÜ'de Makina Mühendisliği okuyorum ve gerçek bir motor sporları tutkunuyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu