Haberler

Görevimiz Tesla: Ekranı Hackle




Tesla topluluğu, elektronik konusunda çok iyi bir birikime sahip ve bu birikimini otomobillerine aktarma konusunda bir sıkıntı yaşadığını söylemek zor. Ancak bu, onların mükemmel olduğunu anlamına gelmiyor zira bir Tesla’nın daha büyük bilgi-eğlence sistemi ‘hack’lenmiş durumda ve videosu internette geziniyor. Biri daha diyorum çünkü Model S’nin 2012’de piyasaya çıkmasından beri birçok Tesla ekranı ‘hack’lenmiş vaziyette. Bu seferki ‘hacker’ımız ‘Hemera’ lakaplı ve büyük ihtimal bir kadın. Hemera, bir blog açmış ve Tesla’nın dokunmatik ekranında nasıl ilerlediğini(ön paneli nasıl söktüğünü, kabloları nasıl bağladığını vb.) adım adım anlatmış. Sisteme de, Linux işletim sistemi tabanlı Gentoo’yu kurmuş. Aşağıdaki video, Hemera’nın Tesla’sını nasıl kişisel bir bilgisayar haline getirdiği hakkında fikir verebilir.
https://www.youtube.com/watch?v=1ovbjaglSRE

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Adamlar, 500 km menzilli araba yapmış, elektrikle çalışıyor, doğayı kirletmiyor, cebinle dost. Amma velakin bir iki akli selim işletim sistemini değiştirip orta ekranda video izleyebildiklerin de kendilerini bişey yapmış sanıyor. Zaten adam tüm patentleri dünya ile paylaşmış. Bu hackerler neyin amacındalar anlamıyorum
    Hacker dediğin, aftermarket Ev bir dönüşmüş bir araba yapar. Bunun içine bir şarj modülü koyar. Gider bu after market elektrikli arabasını Tesla Superchargerden hacklemeye yaparak bedava ve hızlı doldurur , işte o zaman hacklenmiş olur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu