Haberler

420 BG’lik Polo R WRC Street




Alman modifiye firması Wimmer Rennsporttechnik, sınırlı sayıda üretilen Volkswagen Polo R WRC Street için 420 BG gücünde çok özel bir performans paketi hazırladığını duyurdu.

Standart olarak Golf GTI’da kullanılan 220 BG’lik 2.0 lt’lik turbolu motora sahip olan Polo R WRC Street üzerinde hummalı bir çalışmaya imza atan Wimmer, 420 BG gücüyle Golf R400 Concept‘ten daha güçlü bir otomobil ortaya çıkarmayı başarmış.

Yenilenmiş yüksek basınç yakıt pompası, daha büyük turbo ve intercooler kullanılarak güçlendirilen Polo R WRC Street’te, ayrıca paslanmaz çelik egzoz sistemi tercih edilirken tüm bu değişikliklere ayak uydurmak için ECU da yeniden programlanmış.

Yapılan bu güç takviyesinin otomobilin hızlanmasına ne kadar etki ettiği ile alakalı fazla bir bilgi bulunmazken, 480 Nm torka sahip olan otomobilin 280 km/sa’lik maksimum hıza çıkabildiği belirtiliyor. Standart modelin sahip olduğu 6.4 sn’lik 0-100 km/sa değeri ve 243 km/sa’lik maksimum hız değerinin bir kalemde üstünü çizen 420 BG’lik Polo R WRC Street için 10.200€’luk bir fiyat etiketi belirleyen Wimmer, “stage 4” adını verdiği bu paketin içine KW süspansiyon ve 17 inç’lik OZ jantlar gibi detayları da eklemeyi unutmamış.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu