Haberler

815 BG’lik canavar




DMK Motoring ve BBM Motorsport, uzun bir çalışmanın ardından ortaya çıkardıkları 815 BG gücündeki Golf MK1’in üzerindeki örtüyü kaldırdı.

Jantları hariç, ön ızgaradaki “dizel” veya bagaj kapağındaki “GTD” yazılarıyla standart Golf 1’den farklı gözükmeyen otomobil, motor kaputunun altında kopan fırtınalarla farkını hemen ortaya koyuyor.

BBM Motorsport ile ortaklaşa hazırladığı Golf 1’i “cep roketi” olarak tanımlayan DMK Motoring, Dünya üzerinde satılan “gelmiş geçmiş en güçlü Golf”lerden birine imza attıklarını belirtiyor.

Garrett GTX42 turbo ile donatılan dört silindirli 2.0 lt 16V motora ve 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemine sahip (dyno testi için iptal edilmiş) olan Golf 1, özel olarak hazırlanmış egzoz sistemiyle adeta ateş ederek 815 BG güç ve 762 Nm tork sunuyor.

Gövde rijitliği ve daha güvenli bir kabin için takla barlarının kullanıldığı otomobilde arka koltuklar ve kapı döşemeleri sökülerek ağırlık tasarrufu yapılırken, spor direksiyon ve dijital göstergelere sahip ön konsol dikkatleri üzerinde topluyor.

60,000€ ile 80,000€ arasında değişen fiyatlarla satın alınabileceği belirtilen Golf 1 için hayli yüksek bir fiyat aralığı belirleyen Almanlar, 56,141€’ya satılan 2016 BMW M3 Sedan gibi ciddi rakiplerle de baş etmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Zaten 3000rpm den sonra +300 yürüyor 😀 Bende corrado motorlu turbolusuna binmiştim. Üzerinde 92 porsche carrera frenleri falan vardı inanılmaz gidiyordu 🙂

  2. Boba Motoring’in 1200 veya 1150 beygirlik bir MK2 Golf’ü vardı, o da 2.0 16V turbo bir aracı vardı. Onun da turbosu Garett GTX42’ydi, o yüzden acaba haberde editöryel hatalar mı var (beygir gücü ve MK2 yerine MK1 yazılması gibi) yoksa bu söz konusu “en hızlı Golf” değil mi diye ikilemde kaldım. BBM’in Boba olma ihtimali de var tabii, o kısmı bilmiyorum. Bu arada bu araç “full interior” ve 1120 kg, bu vaziyet de beni beygiri kısıp ağırlık mı attılar acaba diye düşünmeye itti. İkilem yaşamamın sebeplerinden biri de bu.

    Her neyse, videoyu buraya bırakayım; belki bir bilen çıkar.

    https://www.youtube.com/watch?v=dElFiQcLsp8

    1. Haberimize konu olan araç kesinlikle MK1… Boba’nın hazırladığı otomobil firmanın adını duyurmak için hazırladığı bir otomobil olabilir. Haberimizdeki Golf MK1, doğrudan satışı olacak bir otomobil, ayrıca belli bir kit alınarak bu hale getirilmiyor. Sadece haberimizde adı geçen firmalar bu aracı alıp restore edip bu hale getirebiliyor. Aralarındaki en büyük fark bu olsa gerek…

      İlginiz için çok teşekkür ederim.

    1. BBM’in bu aks mesafesindeki 4×4 otomobiller için dynosu bulunmuyor. Bu nedenle otomobil 2 çeker hale getiriliyor. Bu türden otomobillerin dyno testinde böylesine yöntemler çokça tercih ediliyor diye detay vermeye gerek görmemiştim, ancak yazınızdan sonra haberi güncelleme gereği duyduk.

      İlginiz için teşekkürler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu