Haberler

Alfa Romeo 4C Spider, Birmot’ta satışta




Alfa Romeo’nun sınırlı sayıda üretilen süper spor modeli Alfa Romeo 4C Spider şimdi Türkiye’nin lider otomotiv perakendecilerinden Birmot’ta satışa sunuldu.

Alfa Romeo Tasarım Merkezi tarafından tasarlanan iki koltuklu, arkadan itişli, ortadan motorlu 4C Spider, dünya otomotiv tarihinin sofistike tasarımlı otomobillerine adını yazdıran İtalyan markanın, bu alandaki mükemmelliğini de simgeliyor. Alfa Romeo 4C Spider; Giulietta Spider’dan 8C Competizione’ye kadar uzanan Alfa Romeo’nun yırtıcı ancak aynı zamanda nostaljik tasarım öğelerini çevik gövdesinde barındırıyor. Karbon fiber ve alüminyum kullanılan gövde ve şasi unsurları sayesinde hafifletilmiş gövde yapısıyla dikkat çeken model, yerinden sökülebilen bez veya karbon fiber tavanla da satın alınabiliyor. Yaklaşık 4 metre uzunluk ve 2.4 metre aks mesafesine sahip olan aracın arka çerçeve yapısı ve çarpışma bölmelerinde yoğun şekilde alüminyum kullanılmış olmasıyla da ön plana çıkıyor.

Üstü açık Alfa Romeo 4C Spider 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlarken 1.8lt. lik turbo beslemeli 237 HP güç üreten motoru ile 258 km/s hıza ulaşabiliyor. 6 ileri çift kavramalı yarı otomatik TCT otomatik şanzımanla motorun ürettiği gücü arka tekerleklerine ileten Alfa Romeo 4C Spider, azami çevikliği ve yol tutuşu garanti eden benzersiz bir süspansiyon sistemine sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.

Spor araç sevenlere maksimum kullanım zevki garanti eden Alfa Romeo 4C Spider Birmot İstanbul Kuruçeşme, Suadiye ve Antalya şubelerinde görücülerini bekliyor.

Ali Serdar GÖK

1995 Adana doğumluyum. Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültür ve Edebiyatı okumaktayım. 7 yaşımdan bu yana arabalar hobilerim arasında hep ön planda olandı. Ehliyetimi almamla beraber hobim tutkuya dönüştü. Şimdi bu tutkumu otopark.com ile devam ettiriyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. pazar sabahı 04:00 sularında birmotun önünden geçerken görmüştüm arkadaşlarda oha bunun modeli ne diye sordular 🙂 okadar lambonun rolsun yanında gözleri nedense bunda kaldı

  2. Fiyat bilgisi verilmemiş ama araç 404 bin lira… Bu fiyata sıfır M2 alınıyor mis gibi. Hem daha hızlı hem arakadan itiş hem de bmw. İkinci el alınabilecek araçları yazmıyorum bile..

    1. Birincisi bu da arkadan itiş. İkincisi, yaklaşık 890 kg ve 240 beygir güce sahip. Üçüncüsü monokok karbonfiber şasiye sahip ve 2 koltuklu bir coupe. Kısacası sürüş dinamikleri bayağı övgü almış bir otomobilden bahsediyoruz. BMW M2’nin ben de hastasıyım, ama hem ağırlığıyla hem zevkiyle kesinlikle bu daha önde bir araç diye düşünüyorum. Üstelik modifiye edildiğinde de çok iyi sonuç alındığı görüldü. Demem o ki zevk renk meselesi. Muhtemelen buralarda değeri bilinmeyecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu