Haberler

Audi Nascar’a mı katılıyor?




Le Mans’ın efsane markalarından biri olan Audi gözünü Nascar’a dikmiş olabilir. Geçtiğimiz hafta ortalıkta dönen dedikodulara göre Audi Nascar için hazırlık yapıyor.

Özellikle Amerika kıtasındaki en ünlü motor sporlardan biri olan Nascar’da halihazırda üç marka boy gösteriyor: Toyota, Chevrolet ve Ford. Audi, saydığımız bu markaların arasına girip rekabeti kızıştırmak ve farklı motor sporlarında yeni başarılar kazanmak istiyor olabilir.

Audi R8 LMS
Audi R8 LMS

Tüm hafta bu dedikodular kulaktan kulağa yayılırken Audi Amerika’dan isimsiz bir yönetici “Nascar’a girmek gibi bir gündemimiz yok.” açıklamasında bulundu.

İsimsiz yönetici açıklamalarına “IMSA/PWC, WEC ve DTM gibi kulvarlarda boy gösteriyoruz. Buralara odaklanmamız gerek.” diyerek devam etti.

Audi A4 DTM
Audi A4 DTM

Tüm bu açıklamaların yanı sıra bir Volkswagen yöneticisi geçtiğimiz dönemde “VW’in Nascar’a ne kadar yakın olduğunun farkında mısınız?” gibi bir açıklama yapmıştı. Hatta sektörün özel isimleri bile VW’in Kuzey Amerikalı Passat’ının Nascar Sprint Cup Serisi’nde yarışabileceğini ön görüyorlar.

VW’in lüks sınıf markası olan Audi bir anda VW ile Nascar’daki üreticiler arasında yerini alabilir. WRC’de çok başarılı olan VW’in ve DTM’in en iyi markalarından Audi’nin Nascar’a girişini ve orayı Avrupalılaştırmasını dört gözle bekliyor olacağız.

Harun Şen

Like Mr. Clarkson said: POWEEEEER !!!

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu