Haberler

Audi’den hormonlu A8 L




Audi, uzatılmış ve 2 kapı eklenmiş özel bir A8 L tanıttı. A8 L extended olarak adlandırılan bu yeni model, 6.36 metrelik uzunluğa ve 4.22 metrelik devasa bir aks aralığına sahip. Audi tarafından olağanüstü uzun bir lüks sedan olarak nitelendirilen otomobilin geliştirme süreci, her şeyi kusursuz hale getirebilmek için tam bir yıl sürmüş.

Ayışığı mavisi renge sahip gövde, A sütunundan itibaren elden geçirilmiş. Sipariş üzerine üretilen bu modelde standart A8 L ile aynı seviyede bir gövde direncine ulaşabilmek için Audi, 2.4 metrelik cam panele sahip tavanda daha fazla çapraz bağlantı ve aluminyum profil kullanmış.

İç mekana geçtiğimizde, limuzinlerde daha yaygın olan karşılıklı oturma pozisyonu yerine bütün koltuk sıraları tek bir yöne doğru yerleştirildiğini görüyoruz. Ekstra yumuşak bej Valcona deriyle kaplı koltukların hepsi birbirinden ayrı ve elektrikli olarak ayarlanabiliyor. Üçüncü sıradaki koltukları; koltuk arasının tamamını kaplayan, ekran ve buzdolabına sahip bir konsol ayırıyor.

Audi, bu hormonlu A8 L’i 3 litre 6 silindirli turboşarjlı motorla donatmış. 310 HP güç ve 440 Nm tork üreten bu otomobil, A8 L extended’a boyutlarına göre gayet makul bir performans sunuyor. Bu klasmanda performans en son kriterlerden biri olsa da A8 L extended, 0-100 hızlanmasını 7.1 saniyede tamamlarken 250 km/s’lik elektronik limitli son hıza ulaşabiliyor. 2418 kilogramlık ağırlık göz önünde bulundurulduğunda bu değerler fazlasıyla yeterli görünüyor.

Audi A8 L extended, 15 kollu 19 inç jantlara sahip. Otomobilin fren sistemi ise S8’den alınmış. Böyle bir Audi’den bekleneceği gibi quattro dört çeker sistemine sahip olan otomobilde 8 ileri otomatik şanzıman da görev yapıyor.

Audi, yalnızca 1 adet üretilen bu otomobilin müşterisini açıklamasa da autofil.no sitesinin Ocak ayında yayınladığı bir habere göre Norveç kraliyet ailesi, Kral Harald’ın tahta gelişinin 25. yılına özel 6 kapılı ve uzatılmış bir A8 L sipariş etti. Sitede bulunan fotoğraflar ile Audi’nin yayınladıkları, aynı otomobil gibi gözüküyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

2 Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu