Haberler

Ben Z5, mahalleye yeni taşındım!




Son günlerde çekilen spy fotoğraflar BMW’nun Z4’ün yerine gelecek bir otomobil üzerinde çalıştığı yönünde. Firma yeni modelde metal tavan yerine soft top tercih edecek gibi gözüküyor. İki seçeneğin de kendine göre avantaj ve dezavantajları bulunmakta ancak şu günlerde soft top yükselişe geçmiş durumda. Ele geçen gizli kamera görüntülerinden hareketle OmniAuto potansiyel bir “Z5” dizaynı ortaya çıktı. Görülen kamuflajlı prototipler daha test aşamalarının çok başlarında olacak ki çoğu üretim detayından yoksun halde görüntülenmişti. Bu sebeple eskizin 2017’nin sonunda ortaya çıkması beklenen gerçek otomobile ne kadar yakın olacağını tahmin etmek gerçekten zor.

Z4’ten daha büyük olacak olan Z5 uzun bir kaputa, yaygın farlara, geniş böbrek ızgaralarına, kısaltılmış arkaya ve alçak bir sürüş pozisyonuna sahip olacak. Otomobilin bir de Toyota varyantı olacağı ve Supra’nın manevi varisi olacağı söyleniyor ama aynı isme sahip olup olmayacağı konusunda bir bilgi yok.

Hibrit olarak çıkışını yapacak modeli Toyota donanımına sahip olacakken çıkışını ilk yapacak olan Roadster modeli ve ondan sonra gelmesi beklenen Coupe versiyonu BMW motoru kullanıyor olacak. Turbo şarjlı dört ve altı silindirli motorlarla sunulması beklenen otomobilin bir de ağız sulandıran dört silindirli hibrit ekipmanla desteklenmiş 600HP’lik M Performans versiyonu olacağı da söylentiler arasında.

Bu söylentilerden hangilerinin ne kadar doğru olduğunu öğrenmek için beklemek zorunda olsak da BMW ve Toyota’nın spor bir otomobil yapmak için güçlerini birleştirmiş olması bile ilginç bir sonucun ortaya çıkacağına inanmak için yeterli.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Toyota ile Bmw spor araba yapmak icin biraraya gelmiyor senin de yazida belirttigin gibi Bmw hybrid aktarmasini saglamak icin Toyota dan yardim aliyor. Aslinda bu beraberlik bmw i3 ve i8 ile yapildi, bmw hybrid araclari icin toyota ile calisiyor. Toyota da Tesla ile calisiyor. Hani bir dedikodu var ya duymussundur belki Tesla ile Bmw beraber mi calisiyor die hatta Bmw yalanladi haberi, iste bu dedikodu da ordan geliyor. Neyse buda benden olsun:)

    1. 2012 yılında iki firma tarafından da onaylı sekilde yeni bir otomobil geliştirileceği yönunde haber gelmişti.iki firmada ayri ayri durumu onayladı, yapılan ilerlemeler hakkında bilgi verdi.Zaten brz ve gt86 gibi iki ayri modelin iki ayri marka da satışa çıkacağı da işbirliğinin göstergesi.Yorumunuz için çok teşekkür ederiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu