Haberler

Bentley Continental GT sanatsal versiyonu!




Bentley, Continental GT V8 S Cabrio modelinin sanatsal versiyonunu yaratmak için Sir Peter Blake ile çalıştı.

Bu isim ilk bakışta çok tanıdık gelmese de, Peter Blake İngiliz pop sanatının babası olarak bilinir ve Beatles’ın Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band albümünün kapağını tasarlayan kişidir.

Araçtan bahsedecek olursak, alt gövdesi koyu yeşil ve buna kontrast olarak üst gövde mavi renge sahip. Üstü açılabilir olan araç, fuşya pembe radyatör çerçevesine ve sarı olan kaputunun üstünde el işçiliğiyle yapılmış “St James Red heart” motifine sahip.

Continental GT’nin dışında gördüğümüz çok renkli tema kabinin içinde de devam ediyor. Araçtaki her koltuk farklı renklerle işlenmiş. Ayrıca aracın içerisinde dört renkli direksiyon simidi, parlak pembe deriden yapılmış vites kolu ve Piano Black trimler mevcut. Diğer göze çarpan iç aksamlar arasında özel eşik plakaları, Peter Blake imzalı koltuk başlıkları bulunuyor.

Araç gücünü 520 beygir ve 502 lb-ft (680 NM) tork üreten çift turboşarjlı 4 litrelik V8 motordan alıyor. 8 vitesli otomatik şanzıman ve 4 tekerlekten çekiş sistemi aracı 0’dan 60 mph (96 km/s) sürate 4.5 saniyede çıkartıp, 181 mph (291 km/s) son sürate ulaştırıyor.

Araç 24 Haziran’da “Goodwood Festival of Speed” festivalinde açık arttırmaya çıkarılacak ve satıştan elde edilen gelir Care2Save Charitable Trust yardım kuruluşuna aktarılacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu