Haberler

Bir hacker, Tesla’nın otomatik pilot modülünü çözdü




Günümüzde Tesla, diğer otomobil üreticilerinin yaptığından farklı çalışmalar yaptığından dolayı, otomobil ve teknoloji hayranlarının ilgisini bir hayli çekmekte. Camiada “wk057” olarak bilinen Jason Hughes isimli bir kişi, Tesla’ya karşı gerçekleştirdiği hacking operasyonlarıyla isim yapmış durumda. P100D rozet dizaynını, kendi Model S aracının firmware güncellemesi esnasında ele geçirmeyi başaran Hughes, Tesla’nın otomatik pilotu ile ilgili bu bilgileri internet sitesinde yayımlamaya başladı bile.

İlk olarak MobilEye Eye Q3 isimli, aracın otonom sürüş deneyimi sağlamasına yarayan, trafik işaretlerini, yayaları ve araçları tanımlayan modülü hackleyen Hughes: “Açık bir şekilde bu modülün ısıyı eşit dağıtmak amacıyla dizayn edildiği görülüyor. Bütün mesele ısıyı düzenlemek adına gerçekleştiriliyor çünkü bu şey çabucak ısınıyor.” diye belirtiyor.

Ayrıca kasanın üzerinde Hughes’ın “Jenerik Dijital Sinyal İşlemcisi” olarak anlattığı RAM yongaları bulunmakta.

Hughes’ın son olarak bildirdiği üzere, Tesla’nın Otomatik Pilot sisteminde; radar, ultrasonik sensörler ve Bosch tarafından üretilen iBooster fren sistemi gibi tüm bileşenler birlikte çalışmakta. Kamera modülü ve MobilEye EyeQ3 işlemcisi ise otomatik pilot sisteminin çekirdeğinde yer alıyor.

Ayrıca diğer birçok araç üreticisi de, MobilEye’ın Eye Q3 isimli, 8 kamerasıyla veri toplayabilen bu dördüncü jenerasyon sistemi üzerinde çalışmakta ve takriben 2018’in başlarında bu sistemi araçlarına tamamen entegre etmeyi planladıkları gelen bilgiler arasında.

Jason Hughes’ın, bu ve benzer işlerinin videolarının bulunduğu Youtube kanalına buradan ulaşabilirsiniz.

onurhankocaman

Soğuk bir Şubat gününde, huysuzlandığı zaman ya bir otomobil içerisinde bulununca ya da müzik dinletilince keyiflenen bir bebek olarak dünyaya geldi. Hâlâ müzik ve otomobiller hayatında başı çekiyor. Üniversitede Uluslararası Ticaret eğitimi görürken bir yandan büyük bir aşkla müzik icra ediyor, bir yandan da otomobil kullanıyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu