Haberler

BMW i3 & i8 satışları ilk çeyrekte %23 düştü




2016’nın 1. çeyreği için satış rakamlarını açıklayan BMW’nin i serisi modellerinde durum pek iç açıcı görünmüyor.

Tüm otomobil üreticileri gibi elektrikli ve hibrit modellerle geleceğe yatırım yapan Bavyeralı şirketin i3 ve i8 modelleri, peşpeşe üç ay boyunca düşen bir satış grafiği çizdi. BMW, Mart ayında 2,225 adet i serisi aracın teslimatını tamamlarken, yılın ilk üç ayının toplamı 5,128 araçta kaldı. Bu değerleri geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle kıyasladığımızda %23’lük bir düşüş görüyoruz.

Yazının girişinde elektrikli otomobillerden bahsettim ancak verilen değerlerin yalnızca i serisine ait olduğunun ve X5 xDrive40e, 330e, 225xe Tourer, 740e sedan gibi modelleri kapsamadığının bir kez daha altını çizeyim.

Dedikodulara göre Alman üretici Paris Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkaracağı makyajlı i3 ile satışlarını yeniden arttırmayı amaçlıyor. Makyaj operasyonuyla birlikte modelin 129 km’lik (80 mil) menzilinin 193 km’ye (120 mil) çıkacağı söyleniyor.

Yayımlanan ilk çeyrek detaylarında i serisi modellerinin satışlarının çok güçlü olmadığı görülse de, markanın ana modellerinin başarılı satış istatistiklerini devam ettirdiğini görüyoruz. Ünlü marka, 2016’nın ilk çeyreğinde tam 478,743 otomobilin teslimatını gerçekleştirmiş. Ayrıca Mart ayında önemli bir rekora imza atılarak ilk kez bir ayda teslim edilen otomobil sayısında 200,000 sınırı aşılmış. 2016 yılının Mart ayı ile 2015 yılının Mart ayını kıyasladığımızda %2.9’luk bir artış görülüyor.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. bmw, senki savaş zamani, benzin kitligi ceken luftwaffe 81 oktan benzinle çalişan motor yapan. Senki su-alkol puskurterek motorun verimini artiran ve sogutan teknolojiyi bulan. Senki nitrojen sistemini keşfeden.
    Bmw sana yakişiyormu 150 km menzilli araba yapmak.. En az 250 km yapmaliydin. İş bu sebeble düşer tabi satişlar..

    1. menzılı yetersız oldugu kadar, i3’ün dızaynı da kotu,turkıye fıyatları da zaten sacma sapan!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu