Haberler

Brabus ile biraz maziye gidelim




Brabus tarafından 4000 iş saati harcanarak yapılan ‘’6- yıldız restorasyon’’ çalışması, Essen’ de düzenlenen ‘’28. Techno-Classic’’ fuarında en iyi örnekler arasında sergilendi. Fuarda ayrıca iki adet 300 SLS (bir Gullwing ve bir Roadster), iki adet 280 SL roadster  (W113 Pagoda), iki adet 280 SE 3.5 Cabriolet (W111) ve bir adet 1967 Pullman 600 vardı.

Brabus, Almanya Bottrop merkezli tesiste 2014’ten bu yana çeşitli Mercedes-Benz modellerinin servis destek hizmetini ve restorasyonunu yapıyor. 2000 metrekarelik kullanım alanlı bu tesiste, araçların eski ihtişamını geri kazanması için yapılan bu restorasyon sonucunda Brabus ayrıca müşterilerine iki yıl tam kapsamlı garanti veriyor. Bu iki yıllık garantinin sınırsız kilometre garantisi ile beraber olduğunu da belirtmek gerek.

Bu restorasyon çalışmaları o kadar kapsamlı ki, araç  ‘’son cıvata ve somuna’’ kadar parçalarına ayrılıyor ve kullanılabilir malzemeler yenileniyor. Bunun yanında orijinal boya araçtan sökülerek, yeniden astarlanıyor ve boyanıyor.

Dış kısımda yapılan bu kapsamlı yenileme kadar aracın iç kısmındaki yenileme de önemli. İç kısım restorasyonunda araca uygun orijinal parçalar kullanıyor. Hiçbir şekilde orijinalliği bozulmayan araç ayrıca aynı motor ve şanzıman ile restore ediliyor. Süspansiyon ve frenlerin de güvenlik için yenilendiğini söylemeden geçmeyelim.

Bu tam kapsamlı restorasyonun ucuz olmayacağını hayal etmek pek de güç değil, ama fotoğraflara baktığımızda her kuruşuna değdiğini görebiliyoruz.

ANIL BULUT

Trakya Üniversitesinde Mak Müh okumaktayım.1997'de arka koltukta dikilerek babamı gözlemlemek, ne olduğunu anlamakla başladı bu tutku.Şimdilerde ise kendi aracım olan Opel Corsa ile şoför koltuğunda devam ediyor:)

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu