Haberler

Çığırtkan hayvan kendi habitatında görüntülendi




Yollarda ve pistlerde görmeye alışık olmadığımız, Dünya’da sadece 30 adet bulunan Ferrari FXX eski bir askeri havaalanında görüntülendi.

Döneminin Ferrari Formula 1 takımı ve Michael Schumacher ile beraber geliştirilen, temeli Enzo olan bu özel otomobili pistte 322 km/s hıza ulaşırken görmek, tek boynuzlu atı görmekle eşdeğer. Hatta bu o kadar özel bir deneyim ki, videoyu çeken kişi aracın sesinin kilometrelerce öteden, adeta Formula 1 araçlarını aratmayacak şekilde duyulduğunu belirtmiş.

Her ne kadar temelde Enzo olsa da FXX’in; 8500 devir çevirebilen 820 beygir gücündeki 6.3 litrelik atmosferik motoru, özel geliştirilmiş 19 inçlik jantları, dönemin Formula 1 araçlarındakilerle benzeşen şanzımanı ve karbon fiber frenleri diğer otomobillerden, hatta diğer Ferrari’lerden ayırıyor.

Bu 30 adet üretilen FXX’ler, sahipleri tarafından sadece Ferrari’nin onayladığı pist etkinliklerinden kullanılabiliyor.

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Çok güzel makine ya. Çocukken hayalim Ferrari Enzo’ydu hatta babam doğum günümde akülüsünü almıştı gerçeği kadar olmasada güçlüydü sara sara kalkıyordu.

  2. Ferrari boşuna dünyanın en iyi spor otomobil üreticisi değil. Enzo Ferrari “Diğerleri otomobil satabilmek için yarışır, biz ise yarışabilmek için otomobil satarız.” Şu kelime bile Ferrari’nin neden Ferrari olduğunu çok iyi özetliyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu