Haberler

Çin’de elektrikli C-Elysee




Citroen, Çin’de elektrikli otomobil pazarına ilk adımını, Pekin Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardığı E-Elysee modeli ile atıyor.

Citroen C-Elysee, ekonomikliğiyle Çin’de büyük bir başarı yakalayarak markanın en çok satan modeli oldu. 2015 yılında C-Elysee ile 90.000 adetlik satış yakalayan Citroen, modelin başarısını daha da arttırmak için elektrikli versiyonu olan E-Elysee’yi de piyasaya sunmayı planlıyor.

Elektrikli C-Elysee, 2017’de satışa sunulacak ve Citroen’in Çin’de elektrikli otomobil pazarında kilit oyunculardan olma isteğini güçlendirecek. Dizel ve benzinli ünitelerden kurtulan E-Elysee, lityum iyon batarya ve elektrik motoruna sahip. Teknik detaylar henüz açıklanmamış olsa da Fransız üretici, otomobilin tek şarjda 250 kilometreye kadar yol katedebileceğini belirtiyor. Otomobilin şarj olması normal modda 6.5 saat sürerken, hızlı şarj modunda bu süre yalnızca 30 dakika.

Citroen’in Pekin’deki standında E-Elysee’ye eşlik eden modeller arasında Donfeng Fengshen A modeli baz alınarak geliştirilen Citroen C6 ve Çin’de ilk defa boy gösteren dört koltuklu, tamamen elektrikli E-Mehari modeli bulunuyor.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu