Haberler

Değeri bilinmeyen 10 motor




Kuşkusuz otomobil tarihinde herkesin sahip olmak isteyeceği türden mühendislik harikası birçok motor bulunuyor, fakat bunlardan bazıları gözlerimizden kaçıyor. Bu unutulmaya yüz tutmuş, değerlerinin karşılığını alamamış makineleri; kısa kısa bilgilerle, sizler için derledik..

1. Volvo’nun 5 silindirli tüm motorları

Focus ST gibi bir otomobilde bile bunlardan birinin kullanılmasından anlaşılacağı üzere, 5 silindirli Volvo’ların hepsi altın değerinde.

volvo 5 cylinder

2. Toyota 2T-G

1970-1983 yılları arasında üretilen, Corolla ve Celica gibi modellerde kullanılan bu motor; 110-125 beygir arasında mütevazi bir güç üretmesine rağmen, ardından gelen 4A-GE kodlu motordan bile daha çok seviliyor.

toyota 2t-g

3. Ford Barra

Sıralı 6’lı, 4.0 litre ve turboşarj… Fazla söze gerek yok.

ford barra

4. Alfa Romeo Twin Spark

Alfa’nın yıllarca vazgeçemediği, silindir başına 2 buji düşen bu eşsiz şey size de Sinan Koç‘u anımsattı mı?

alfa twin spark

5. Toyota 7M-GTE

1986-1992 arasında Supra ve Soarer modellerinde can bulan bu motor, 1JZ-GTE kodlu motor üretilene kadar Toyota’nın en performanslı motoru olma unvanını elinde tutuyor.

toyota 7m-gte

6. Volkswagen Beetle Motoru

Dünyanın en çok satan otomobillerinden birinde yer alan bu hava soğutmalı motor yaklaşık 65 sene boyunca üretildi.

beetle engine

7. Volvo B4194T

2.3 litre T5, güvenli ve modifikasyona müsait fakat birçok insan bu motordan bihaber…

volvo b4194t

8. Audi 3B

Audi S2’de yer alan bu motor, üretildiği yıllara göre etkileyici bir şekilde 2.2 litreden 220 beygir güç elde ediyor.

audi 3b

9. Saab B234R

Fabrika çıkış hali bile yeterince güçlü olmasına rağmen bu motor, modifikasyonla uğraşan İsveçli ağabeylerimizin gözdesi.

saab b234r

10. Toyota 3S-GE ‘Beams’

Muhtemelen 2JZ’nin gölgesinde kalmış olsa da, her Japon gibi devir çevirmeyi seven bu motor Yamaha firması ile birlikte üretilmiş.

toyota 3s-ge


Kaynak: Carthrottle

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

7 Yorum

  1. Siz mi derlediniz? Yoksa kaynak verilmeden sanki orijinal içerikmiş gibi yayınlanan başka bir yazı mı? Yanlış anlaşılmaya mahal vermeyeyim böyle yazıları ben de seviyorum lakin başkasının emeğini sanki Otopark’tan çıkmış gibi ifadelerle kaynak belirtmeden vermek Otopark’a yakışmıyor.

    1. Öncelikle ilginiz ve uyarınız için çok teşekkür ederim. Normalde bu tarz içeriklerde kaynak belirtiyoruz, burdaki durum tamamen benim bireysel hatam.

  2. İçeriği Türkçeye çevirdiğiniz için teşekkürler öncelikle. Herkes yabancı dil bilmiyor emeğinize sağlık. Ama alıntı yaptığınız siteyi de yazmayı ihmal etmeyin lütfen

  3. Volvo’nun 2,0 lt (B5204T) 5 silindirli 210hp güç üreten motorunu yıllarca kullanmış biri olarak hem çok mutlu hem şanslı hem de gururluyum:) Hey gidi yıllar

    1. Çok özel bir motor olduğunu düşünüyorum, bir gün ben de kullanmak isterim.

  4. “Değeri Bilinmeyen” Başlığına hiç anlam veremedim aksine başlık çok değerli 10 motor olsaydı bi kaç eksik dışında pek itiraz olmazdı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu