FeaturedTestler

Delilah: Jaguar XE R-Sport Plus




  • Motor1999 cc, 4 silindirli turbo dizel
  • Güç: 180 hp @ 4000 d/d
  • Tork: 430 Nm @ 1,750-2,500 d/d
  • Şanzıman: 8-ileri, tork konvertörlü otomatik
  • 0-100 km/s: 7,8 sn
  • Son hız: 228 km/s
  • Test tüketimi: Ortalama 7,5 litre/100 km
  • Ağırlık: 1505 kg
  • Bagaj hacmi: 455 litre
  • Fiyat: 255.000 TL

+ Sürüş dinamikleri
+ S ve M modlarında şanzıman

– Motor sesi
– Tüketim

Test Notları:

*Fren pedalının hissi içgüdüsel ve dozajlaması çok başarılı.

*Çarpışma önleme sistemi sadece son anda panik fren yapmıyor; tehlikenin boyutuna göre kısmi fren uygulayarak da aracı gerekli oranda yavaşlatabiliyor.

OTOPARK

Sürücünün Adresi.

İlgili Makaleler

130 Yorum

  1. Doğan abiyi ne zaman görsem sanayideki ustamın samimiyetini görüyorum, her an bana ‘ 18-19 yıldız ver, bekar ‘ dicek gibi hissediyorum.

  2. Çarşamba günü test ettik 3 20i ile birlikte 3 20iyi ismail terzi ile test ettik kendisinin çok güzel bir lafı oldu XE abisinin kıyafetlerini giymiş ergen gibi dedi gerçekten de doğru 🙂

  3. çok güzel test elinize sağlık, doğan abi sakalında botlarında muhabbetinde güzel 🙂

  4. Çok güzel bir test olmuş makine de harika yolda görünce baktırıyor kendine.Çok klasik olacak ama test sırasında kadran ve yol görünecek şekilde hafif bir sürüş dinamikleri ölçümü görmek isterdim.

  5. Kemik kadroya çok alıştık acaba uyar mı uymaz mı derken Doğan Kabak baya baya uymuş ekibe, bence kendisi panpa ruhuna sahip bir abimiz 🙂 İnşallah bundan sonraki testler hep bu kalitede olur 10 numara test olmuş.

  6. Doğan Abi beklediğimden çok daha iyi sakal ve bot demesi falan hoşuma gitti. Teste bi eleştiri yapıcam, daha doğrusu yeni düzene. And Abi dedi ki ”bu araba yanlıyo.” En azından bir viraj çıkışında azıcık bişey kaysa da doğrular nitelikte olsa hani. Ya da ne bileyim sürüş dinamikleri bölümünde zorlama görüntüsü de yok. And abi ben arabayı gece aldım biraz zorladım dediği zaman havada kalıyo benim kafamın içinde. Yani sözüm o ki takipçiler aç bekliyor reyisler ^^

  7. Doğan Bey’in üslup Otopark.com’un üsluba göre bariz farklı ilerleyen zamanda daha ortak dil bir geliştireceğinize inancımız tam. Videonun sonunda bahsi geçen araçlar geldikçe biz Doğan Kabak’a Doğan Kabak da Otopark diline biraz daha yaklaşakcaktır diye düşünüyorum. Bir de Doğan Bey otopark.com da alışmadığımız distürbütör(bu test için Borusan) adını testlerde bu kadar geçirmezse otopark ruhunu daha çabuk yakalayabilir…

  8. Doğan Kabak , sanki yıllardır Otopark’ta gibi. Daha ilk testte bile bu işi ne kadar iyi bildiğini ve ne kadar donanımlı olduğunu hissettiriyor.

  9. Araç efsane Doğan Kabak bu işte belirli bir yere gelmiş lafı geçebilecek bir karakter. Yazmış olduğum satırlarda kesinlikle art niyet aramasın. Ben o eski otoparkçılardanım. Hani iyiye iyi kötüye kötü diyenlerden. Doğanda sanki biraz Eren Tekin havası gördüm. And ın her olumsuz şeyine kılıf uydurup yumuşattı. Bilmiyorum son zamanlardaki gibi efsane arabalar alabilmek için mi bu kadar politik konuşuyor? İsterse Bmw 7er test edin ister Bajaj qute ama yumuşatmayın. iyi yada kötü direk söyleyin. Kendinize iyi bakın seviliyorsunuz..:)

    1. Öncelikle olumlu yorumların çin çok teşekkürler. Politik davranmıyorum, gördüğümü söylüyorum. 15 senedir bu testleri yapıyorum, Eren Tekin kardeşimin 15 sene önce ehliyeti varmıydı emin değilim. Son olarak sen de beni yanlış anlama lütfen, bende sizleri çok seviyorum ama hakketten gördüğümü söylüyorum, hiç bişeye kılıf uydurmuyorum. Araba alabilmek için de kılıf uydurmama gerek yok, telefonumun şarjı olsun yeter, istediğimiz arabayı alırız. Yine burada yayınlamak ve sizlere daha iyilerini sunabilmek için. Kızma, kırılma sen fikrini ben fikrimi söyledim. Sevgiler.

  10. Doğan kardeşin sanki otoparktaki yirminci test videosuymuş gibi bir doğallığı var. Ben bayıldım bu teste. Ama bence motordan az bahsettiniz. Devirlenme karakteri nasıl? Alt devirleri nasıl? Turbo boşluğu çok mu? Üst devirlerde sağırlaşıyor mu?

  11. Doğan Abi ayrı bir tat katmış şahsen o lansmanları,gözlük muhabbeti özellikle arabaların ona hissettirdiklerini anlatması,kriterlerini çok beğendim ve gerçekten otopark samimiyetini buram buram yaşadım.Şu arabadan beni tek soğutan o kadranlar one öyle abi,250k’ya o gösterge hiç olmamış.

  12. valla ne alabiliriz ne binebiliriz bu yüzden eleştiri yapamıcam ama gösterdiğiniz için tşk ederim. =) merakla izledim güzel araba ama o parayadaha astronomik beklentilerim vardı doğrusu. asalında heralde bi noktadan sonra fiuyat arttıkca sadece beygir artıyor =/

  13. Aileye hoşgeldin Doğan Kabak,fırtına gibi geldin tespitler ve bakış açın çok hoşuma gitti.Çok güzel ve başarılı bir test olmuş.And’dan bahsetmeye gerek yok artık tek kelimeyle “üstad”…Araba hakkında yorum yapamıyorum,255 bin TL param olsa mesleğimi bırakacak adamım,sadece iç çekiyorum şimdilik 🙂

  14. Ellerinize sağlık, gurur tablomuzsunuz. Nerelerden nerelere… 🙂 Çok mutlu ettiniz.

  15. Çok güzel test , doğan kabakta güzel yorumlar yapıyor ekibe uyum sağlamış.Birkaç arabayı zorlama sahnesi ufak tefek kaymalar da görsek güzel olurdu 🙂

  16. Dogan beyin otopark.com icin cok dogru bir isim oldugunu bu test videosu ile kanitlamis oldunuz. Samimiyeti,Bilgisi ve uslubuyla bundan sonraki testlerde de mutlak gormek istedigimiz bir isimdir.

  17. test güzel araba güzel doğan kabak güzel doğan kabak burnu güzel 🙂 ama bu testte nedense kamera açısı olmamış bence düzeltilebilir

  18. Ekip Uyumunuz cok guzel olmus, hayirli olsun.. Ciddi sinerji hissediyorum onumuzdeki zamanlar icin. Ama halen bir pist ortaminda, gercekten Turkiye’nin ozledigi, bizim hak ettigimiz bir performans testi bolumune kavusamadik. Eksigimiz nedir? Ambulans mi lazim? Ya da pist icin teste konuk etmek istediginiz özel bir arac falan mi olacak? O da olur, hatta karsilastirmali test olur, mesela BMW 320d ve Jaguar XE 2.0d’yi kanirtirken izlemek bana keyif verir. Tekrar hayirli olsun, gelecek olan yeni araclar da umut ve heyecan verici, bekliyoruz.

  19. Kamera açıları daha iyi olabilir. Arka camdaki kamera şoför camına sabitlenip hem kadranlar hem yol gözükecek şekilde daha iyi olurdu. Birde Doğan abi And abiye göre biraz sessiz kalmış sanki. Tecrübelerinden faydalanmak adına daha fazla konuşmalı testlerde. Sakal ve bot on numara.

  20. Dış çekim zayıf kalmış bu araçta. Spor bir araç az daha zorlanması gerekirdi. Firmalar bir virajda kaydın diye kızacak hallleri yok. Neyse Doğan beyinde arada verdiği ince teknik bilgiler hoşuma gitti. Farklı şeyler duymak isteyenler için. Baştan beri hep otopark ekibinde sanki. Sadece olumsuz sayılabilecek eleştirim And’ın söylediklerini onaylarken -Hihi HiHi demesi ses tonunun kalınlığından sebep biraz takıldı kulağıma sonra alıştım.

  21. Abi başlarda bi yadırgadım(And abi yalnız izlemeye alışmışım) sonlara doğru hoşuma gitti teşekkürler
    Bu arada her konuda aynı fikirde olmamanız farklı görüşlerde bulunmanız daha bi hoşuma gitti

  22. Dogan Kabak kadroya cuk oturmus bence. Ayni anda hem alistigimiz gibi, hem ozgun. Jag’in konfor-tutus dengesi gibi 🙂 And ya da Sinan’dan baskasi yarim saat video cekse izlenmez diye dusunurdum, bu video kisa bile geldi!

    Virajli yolda simarma goruntuleri ben de isterdim ama gidisat profesyonellesecekse bunun malesef boyle olmasi lazim. Surat felakettir 😉

    Bu arada kurumsalik adina biraz daha yumusadiklarini soyleyenler var. Ben hem Mustang videosunda hem Jaguar’da boyle oldugunu dusunmuyorum. Jag iyi araba, elestirilecek yerleri belli. Ama mesela Mustang’de And her seyi soylemis. Sadece Egea’da pek kendisine katilmamistim o kadar.

    Bu arada botlari bilmiyorum ama sakal candir, kesilmez!

    1. Eyvallah “Bu arada kurumsalik adina biraz daha yumusadiklarini soyleyenler var. Ben hem Mustang videosunda hem Jaguar’da boyle oldugunu dusunmuyorum. Jag iyi araba, elestirilecek yerleri belli. Ama mesela Mustang’de And her seyi soylemis. Sadece Egea’da pek kendisine katilmamistim o kadar.” işte budur!

  23. Çok güzel bir test olmuş.Bundan sonra testleri en az 2 kişi ile gerçekleştirin daha akıcı.Tek kişi olunca kendi kendine konuşuyormuş gibi oluyor.Bu segmente Giulia gelmesiyle çok güzel bir rekabet olacak.Tabi 2.2 litrelik dizel ile Giulia çok geride kalacak.Zaten C,3 vs XE gibi otomobillere ulaşamazken Giulia hayal olacak.C 1.5 dizel 3 serisinin 1.5 benzinli gibi onlara göre düşük bize göre vergilerden dolayı yüksek motorlarını örnek almalılar.C ve 3 serisi gibi artık dışındanda olsa görmeye alıştıgımız otomobillere nazaran güzel bir alternatif farklı olmak isteyenlere…

  24. 36 dk video göz açıp kapayıncaya kadar geçti muhteşemdi doğan kabak seni otopark sayesinde tanıdım yabancılık çektirmen ilk 2 bilemedin 3 dk idi bütün videoları da izlemişimdir silinenler de dahil sanki hepsinde varmışsın gibi hissettim uyumun süperdi bir arkadaşımız and ın birkaç olumsuz eleştirisini yumuşattı diye yorum yazmış ben bunada katılmadım yanlış anlaşılmak istemem lakın sinan koç ile karşılaştırırsak da sinan hep and ın cümlelerini tamamlardı bana göre sinan koçtan sunum olarak kat ve kat daha iyi hem kendi görüşlerini söylerkende nedenlerini de söyledi benim bu daha hoşuma gitti sonuçta birinin beğendiği birşeyi herkez beyenecek yada beyenmeyecek diye birşey yok farklı bakış açıları muhteşemlik katmış
    – olarak eleştirim bu incelemeniz ile ilgili değil
    otopark beni uzun süreler online tutamıyor forum altyapınız 0 and bey birkaç videosundada paylaşmıştı donanım haber forumunun nasıl olduğunu görmüştür kullanıcı kuluplerini bir an önce sitenize dahil etmelisiniz forumlar birden kalabalıklaşmaz zamanla yavaş yavaş dolup taşan ziyaretçi lobileridir takipçileriniz ne kadar sitenizde uzun dk lar online olur ise kazancınızda buna ek olarak artar düşüncesindeyim sürçü lisan ettiysek af ola

    1. Eyvallah, Sinan’la karşılaştırma hepimizin tarzı farklı ama onun haricinde yazdığın herşeyi ayakta alkışlıyorum. benim buraya yazmak istediklerime tercüman olmuşsun (son bölükm hariç, anlamıyorum o işlerden çok:).

  25. Öncelikle bu güzel video için teşekkür ederim. Doğan Kabak OTOPARK ailesine çok yakışmış. Kendisini daha önceleri tanımıyordum ancak kısa zamanda kalitesini tüm kitleye hissettirdi diye düşünüyorum. Ayrıca otomobil tecrübesi sayesinde ortaya çıkan farklı bakış açısı göze çarpıyor. Bunun da önümüzdeki testlere zenginlik katacağını düşünüyorum. Test videolarında Sinan&Doğan Doğan&Aslı Sinan&Buğra And&Buğra gibi farklı varyasyonlar da yapılırsa memnuniyetimizin daha da artacağı garantisini verebilirim.3 yıl önce takip etmeye başladığım OTOPARK’ ın bu noktalara gelmesi beni çok mutlu ediyor. Büyümeye devam.

  26. Arabanın motor ve bagaj bölümünün videoları, olmadı fotosu falan eklense güzel olurdu. And’ın bagaj hakkında dediği şey gözümün önünde canlanmadı, sözleri havada kaldı. Doğan Bey videoda bilgi ve tecrübeleriyle resital sunmuş.☺ Başarılarınızın devamını diliyorum.

    1. Çok teşekkürler. Eleştirilerini de dikkate alacağız. Hatta doğru söylüyorsun.

  27. testler bundan sonra hep ikili olsun bence böyle hiç sıkmıyor. arabaya göre kimlerle çekileceği değişir. nasıl olsa ekip geniş 🙂

  28. Daha fazla dış çekim eklenseydi, Arabayı Profilden bir görebilseydik. Ben bu videolda profilden arabayı bir türlü göremeyince eksikliğini hissettim. O çok değinilen tasarımını olsun neredeyse dışardan hiç göremedik. Arabadan çok yorum yapanlara odaklandı. Yani Bajaj Qute testindeki gibi iç ve dış çekimde balansı yakalayın. Orda bol bol dış çekim vardır. Böylesi bir model Jaguardan bahsediyoruz, daha fazla dış görüntü olaydı iyi idi.

  29. Kesinlikle çok iyi bir test olmuş,ayrı görüşlerin olmasi cok güzel bence çünkü izleyicilere farklı açılardan bakabilmeyi gösteriyor.Ayrica Doğan Kabak gerçekten çok yakışmış ayrı bir havasi var ve aralarda verdiği bilgiler test çok güzel bir hava katmış.Kesinlikle bu şekilde devam edilmeli.

  30. ilkokul ve lise zamanımda bütün harçlığımı otomobil dergilerine yatırırdım EVO çıktığında ondan önce verdiğim tüm paralara yazık olduğunu anlamıştım. Onur Akçay ile Dinçer Dinç isimlerini de unutmam o dergiden. gerçekten ekip ile aynı kalitede ve çok tecrübeli. Çok güzel olmuş test nice başarılara inşallah

  31. Doğan abi harika bir soluk getirdi Otopark’a. Hem pampa ruhuna sahip ve muhabbeti çok iyi hem de donanımsal olarak çok yüksek, sektörel tecrübesi tavanda hem de çevresi çok geniş. Yanlız şunu sormak istiyorum neden hafiften yan ve gazlama sahnelerinin dış çekimlerini yapmıyorsunuz ? Eren Tekin gibi bir herif ile sizi karşılaştırmak en son yapmak istiyeceğim şey idi ancak kusura bakmayın da eren mustangı cayır cayır çevirip testte bir takım lastik bitiriyor fakat siz sadece 10 derece açı verdiğiniz 5 saniyelik bir görüntü koymuşsunuz yan ve gazlama namına mustangda. Daha çok gazlama ve yanlama çekimleri görmek istiyoruz. Bu arada sinan abi işten ayrılmasına rağmen neden hala bazı testlere çıkmıyor anlamıyorum. Mesela bu test evet harikaydı ancak üç kişi olsa daha da mükemmel olabilirdi. Elentrada da yoktu sinan neden acaba ? Onun dışında harikaydı ve sabit dış çekimlerde Buğra Akpınar kalitesini konuşturmuş yine. Otopark böyle giderse inanılmaz yerlere gelecek 😀

    1. Çok teşekkürler. Yanlama işine gelince ona bir canlı yayında açıklama getireceğim. Sinanla yeni 118i çekitk. Haftasonu Navara çekicez. Gelecek yani, işi yeni bıraktı biraz dinlensin dedik:)

  32. Doğan Kabak kalitesini görüyoruz tebrikler..
    kötü yorumları aldırmayın gerçek Otoparkçılar arkanızda doğru yoldasınız bence 😉

  33. doğan kabak farklı bir renk katmış teste ve and la beraber güzel bi ikili olmuşlar. yalnızzzz ; daha çok dış çekim , ön kokpit kısmının yakından çekimi , ön arka diz mesafesi , biraz daha sportif kullanım, viraj performansı ve 0-100 çekimi gibi ögeler görmek isterdik. düşünün aracın kadranını bile göremedik. hal böyle olunca diğer klişe testlerden bir farkı olmuyor. ama tam tersi otoparkı oluşturan zaten bu farklılıklar. o yüzden bu ricalarımızı dikkate alırsanız seviniriz;)

  34. volkan kardeşim eline sağlık çok güzel olmuş ama gülünen yerleri çok fazla kesmişsin. Şöyle bir şey ciddiyet olsun diye gülünen yerleri olay bitmeden kesmişsin bu da videonun akışını biraz bozmuş ki büyük ihtimal çok uzun olduğu için böyle bir şey yaptın ama videonun akıcılığı gitmiş. Bir de Doğan abi görmüş geçirmiş baya bir otomobil kullanmış biri ancak herhalde ilk test olduğundan dolayı ki And abiyle uyumu çok iyi değildi diğer testlerde daha iyi olacaklarını düşünüyorum. bir de testten önce konuşulacaklar üzerinde birbiriyle konuşmaları gerekir illaki bunu konuşuyorlardır ama bir aracı karşılaştırırken taban tabana ters düşmeleri pek şık olmuyor aynı fikirde olmasalar bile bunu bilinçli bir şekilde aktarmaları gerektiğini düşünüyorum. böyle olmayınca test sırasında birbirlerini ikna etmek zorunda kalıyorlar bmw 320d örneğinde olduğu gibi. bir de esp nin kapanıp deli danalar gibi gazlanırken aracın içinden ve dışarıdan sabit bir noktadan çekilme sahnelerini iple çekiyorum. yanlış anlamayın ama bir mesleği yaparken rakipleriniz ne yapıyor onu da çok iyi bilmeniz gerekiyor ve gördüğünüz iyi taraflarını almanız gerekiyor.

  35. Doğan abi esprileri ve samimiyeti ile daha da renklerdirdi Otopark.com’u. Doğan abi SD card kullanan var ben, 😀 And, Audi A4 2.0 190 bg dizel motorlar satılıyor. 🙂

  36. Bugün sabah Borusan İstinyeye Range Rover Sportun bakımı için götürdüm ve anadolu yakasındaki işeme geri dönmek için araç istedim kırmadılar ve hemen verdiler sağolsunlar 🙂 Bmw 1 serisi beklerken test vidyosundaki aynı renk Jaguar XE geldi ve sadece 200 km de sıfır :)) Patorunu arayarak arabada ciddi sorunlar varmış başında durmam gerektiği ufacık bir yalan söyleyerek akşam 6 ya kadar 220 km gezdim. Araç gerçekten kalite ve yol tutuş açısından çok güzel ve huzurlu kendinizi özel hissediyorsunuz bence bunun sebebi de Jaguar’ın yollarda Bmw Mercedes ve Audi gibi araçlardan daha az olması.
    Aracın tek eksi yanları Doğan abinin de söylediği gibi bazı parçlarının Range Roverla aynı olması (hız göstergesi ve orta ekran) gibi orta konsol vites bölümü gerçekten çok şık ama trafikte ilerlerken kolumu ne zaman koldayama koysam hep bi klasik vites topuzu aradım alışması biraz zaman aldı 🙂 Diğer herşey (Direksiyon, Motor, iç ve dış tasarım) And’ın dediği gibi çok güzel.
    Ben araçla bugün yaz lastikleriyle ortalama ara ara hızlanmalarla birlikte 6.6 lt ile gezdim (açık yolda cruise control) direksiyondan kullanımı çok rahat.
    Bence en yakın muadili Bmw 3 serisi arasındaki fiyat farkını vermeye değer bir araç hissettirdikleriyle.
    Bu güzel günün ardından eve dönüp bilgisayar başına geçip test vidyosunu izledikten sonra bende yaşadıklarımı yazmak istedim.
    Doğan abi tekrar hoş geldin And Sinan ve tüm ekip süpersiniz.

  37. Test, samimiyet, uyum ve çekimler güzel olmuş elinize sağlık. İleri ki zamanlarda daha da oturacağını ve kalitenin artarak devam edeceğini düşünüyorum. Test adına eleştiri değil de öneri bazında şöyle bir yorumum olabilir. Şase, motor, şanzıman, direksiyon, süspansiyon sisteminden bahsettiniz. Testlerde, bu sistemlerin en azından bir kısmının kimler tarafından üretildiğini, hangi marka ve modellerde kullanıldığından da bahsedebilirseniz hem test ettiğiniz araç hakkında hem de bu vesileyle diğer araçlar hakkında da bir bilgi vermiş olup, daha geniş yelpazeyle bir bilgi tatmini yaşanabilir. Örneğin; süspansiyon sisteminden bahsederken, konfor ve yol tutuş eğrisini çok beğendiğinizi söylediniz. D+ segmenti olan xe’de ve E segmenti olan xf’de kullanılan süspansiyonun alüminyum malzemeden yapılmış olan İntegral Link adı verilen süspansiyon olduğunu ve bunun direkt birebir D segment olan Mondeo’da kullanıldığını ufak bir anektod şeklinde paylaşabilirseniz, hem D hem D+ hem de E segmentindeki 3 araba hakkında da tahminimce çoğu kişinin bilmediği, yararlı ve ilginç bir bilgiyi de paylaşmış olursunuz diye düşünüyorum. Farklı segmentlerde otomobil seçme arefesinde olan insanlara bu tarz bilgilerin karar vermelerinde daha faydalı olabileceğini düşünüyorum.

  38. Çok başarılı bir video olmuş. Doğan abinin kalitesini zaten biliyoruz ama ufak bi önerim olacak, bunun gibi spesifik araçlarda ve bu bir jaguar ise tatlı powerslide’lar ya da anlık dipgazlar bekliyor insan. Umarım bu tarz videolar da gelir takipteyiz.

  39. Doğan abi uyumun,üslubun bence harika.Yorumların da bu sektördeki donanımını yansıtıyor.And ile bir araya gelince gerçekten çok keyifli bir test çıkmış ortaya.Sizi daha çok görmek isteriz.Bir de Sinan reyis geldi mi muhteşem üçlü olursunuz:)

  40. Test göz açıp kapayıncaya kadar bitti. Doğan Kabak ve And’ın uyumu hoşuma gitti. Tabi zamanla daha iyi bir uyum yakalayacaklardır. Otopark’ın gelişimini izlemek sevindirici. Tebrikler.

  41. Video yu çok beğendim POV test karışımı olmuş mükemmel olmuş.Sinan reis niye yok hani işi bırakmıştı yahu. Araba satın alanlar 2 ye ayrılır konusunda haklı fakat şöyle haklı ben şahsen Audi vw toyota honda nissan ve mazda markalarını çok beğeniyorum tercihlerim hep bunlar arasında olur. Alternatif olarak Volvo düşünürüm.

  42. otopark ın son testleri arasında en güzeli diyebilirim,üslubunuz uymuş değindiğiniz dikkat ettiğiniz yerler uymuş ayrışan fikirler çok güzel anlatılmış ve harika bi test olmuş ikili uyumu çok iyiydi..gelişmelerinin devamını bekliyoruz

  43. Tebrikler güzel bir test. Tabii ki eksikleri var ve sizde farkındasınız. Ben 2 tip test videosu deneyin istiyorum. 1 kısa, 1 uzun. Onun dışında ekibe katılanlar olsun, yeni yapılanmanız olsun kesinlikle doğru yoldasınız. And ve Doğan güzel bir adaptasyon göstermiş. Diğer Neşe ekipleri ile birleşince cümbüşün daha da büyüyeceği kesin. Bunun dışında bizim sizi izlediğimiz gibi yorumları takip ediyor olmanız, bize kendimizi değerli hissettiriyor ve size değer katıyor.

  44. Güzel test
    Eksiklikler: Bagaji gostermediniz, araba hd den alinmis galiba benim bunu anlamam lazimdi ( diş cekimler ) veya sonuc kisminda hd ye teşekkür edebilirsiniz.

  45. Doğan abi testlere hep çıksın sohbeti güzel, sinan abiyle daha bir başka olur gibi.

  46. Tüm otopark ailesinden habersiz bir insan evladı olsam, başta Doğan abinin ilk testi olduğu söylenmese yıllardır birlikte çalışan bir ikilinin güzel bir testi olduğunu düşünürdüm herhalde, uyumunuz müthiş. Tekrardan hoşgeldin Doğan abi ancak birkaç eleştirim de var tabii. Herkesin söylediği gibi motor kompartımanının fotoğrafı ya da hareketli görüntüsü, bagajdaki eğim ve belki de o yangın tüpünün bagajda yuvarlanıp yuvarlanmadığı gösterilmeliydi. Kadranlar vs de aynı şekilde gösterilebilirdi. Bir de siyah tavanın getirdiği kasvetten bahsetmişken, bir sunroof ya da cam tavanın eksikliği vurgulanabilir, bu otomobilde mi yok yoksa modelin hiçbir varyasyonunda mı yok belirtilebilirdi şahsen ben merak ettim, 20 25 dk kurcalıycam şimdi interneti. Böyle ufak eksikliklere rağmen ben bu testi bilgisayarımda sakladığım diğer testlere ekler miydim, kesinlikle eklerdim. Tekrardan hoşgeldin Doğan abi

  47. Öncelikle Doğan Bey’e hoşgeldiniz demek istiyorum. Kendisinin sektör hakkında son derece ciddi bir bilgi birikimine sahip olduğu anlaşılıyor, otopark.com’a getirdiği hava çoğu kişinin olduğu gibi benim de çok hoşuma gitti. Testlerde genelde birleşip ayrıntılarda iki farklı görüş izlemek son derece keyifli oldu ya da Doğan Bey’in araçlara bakışı benimkine benziyor diye taraflı bir yorum yapmış da olabilirim, bilmiyorum. Test çok akıcıydı dış çekimler gayet güzeldi, Buğra Akpınar’ın ellerine sağlık. Son olarak 320d tartışmasına ufak bir şey eklemek istiyorum. Dışarı ne zaman çıksam 5-6 tane 3 serisi araç görmeden eve geri dönemiyorum lakin bugüne kadar yolda herhangi bir Jaguar modeli görmedim. Yolda tek olmak hissi bence bir arabayı daha da özel kılacaktır diye düşünüyorum.

  48. Sport Plus modelinde aynalarıda mat aluminyum görmek güzel olurdu,bu renge bu tasarıma yakışırdı şahsi kanaatimce.
    Test çok güzel Doğan Bey çok başarılı aranıza Sinan Bey i de aldınızmı iş tamamdır.

  49. bu testte söyleyeceğim tek şey var son testlerde konular daha belirgindi(iç mekan konfor vs.)burda biraz iç içe girmiş.Onun dışında herşey güzel

  50. test gayet eğlenceli ve Doğan beyin ciddi katkısı ve birikimi olduğu belli elinize sağlık Yeni Otopark a bayıldım kesinlikle hem test bilgilendirici hemde eğlenceli tek kelime ile muhteşem 🙂

  51. Teste bayıldım, Doğan Kabak ne matrak adam çıktın sen ya. Ellerinize sağlık. Mercedes’e ciddi rakip olabilir bu araç. Ama dediğiniz gibi BMW insanın aklının bi köşesinde hep olur

  52. Doğan bey cidden aileye hoşgeldiniz, sohbetin sonundaki 320d den sıkılıp(her ne kadar iyi de olsa) farklılık arayışı açısından da çok iyi bi renk oldunuz, başarılar

  53. bu testte bence doğan abinin de bu işlerde tecrubeli ve iyi oldugunu anladık.doğan abi otopark ailesine hoşgeldin başarılar 🙂

  54. bide sinan reyiz olsaymış tadından yenmezmiş 🙂 şaka bi yana çok güzel bi test olmuş ellerinize sağlık

  55. Doğan abi aramıza hoşgeldin test harika olmuş sinan-and-doğan üçlüsünü böyle keyifli bir arabada testini izlemeyi sabırsızlıkla bekliyorum

    dip not:üstündeki sweatshirt tam puan aldı doğan abi 🙂

  56. Çok beğendim. Favori testlerinizden biri oldu benim için. Doğan Kabak’ı çok samimi buldum. Bundan sonraki her testte olmasını çok isterim. Arabanın arka stopları hariç beğendim.

  57. Çok güzel bir araç ama arka stop farları bence çok kaba. Ön farları harika ama arka stopların daha ince olması gerekiyor. İç mekanı kalite ve tasarım anlamında bence sınıfının en iyisi. Benim beğenmediğim bir konu motorunun gücünün biraz az olması. Tamam araba iyi hızlanıyor ve hızlı gidiyor ama rakipleri 190 beygir ve üzerindeyken bu aracın 180 beygir olması bazı kullanıcıların araçtan uzaklaşmasını sağlayabilir. Çoğu kişi araba alırken sadece beygir gücüne bakıyor.

  58. jaguar ıle ılgılı, bırçok yerlı ve yabancı test ızledım ve hatta bunlarla yetınmeyıp, aracı da test ettım. ancak,oncekı testlerlerınızle bunu kıyaslarsak eger, sadece iç mekan cekımı ve kişilere odaklanmış yanlış kamera acılarıyla sadece sohbet havasında gecen bır test olmuş bnce. yolu bıle goremedık cunku kamera acısından dolayı hep parladı.kadranı da goremedık,aracın nasıl hızlandıgını hıssetmedık, fren testını,vıraj testını goremedık,motor gurultusunun gercekten var olup olmadıgını hıssedemedık,muzık sıstemının daha doyurucu test edılmesı gerekırdı, bagaj cekımı yoktu, dış manevra cekımlerı yoktu, araç menulerıyle ılgılı bılgıler yoktu, teknık donanımla ılgılı bılgıler yoktu..vs vs. test ,genel anlamda akıcı ve esprılı bır sekılde gecmış olabılır ama oncekı testlere nazaran daha acemıce cekılmış gıbıydı nedense. ayrıca şunu da belırtmeden olmaz: şu bmw fanatıklıgını ya bellı etmeyınız ya da bmw ıle arac kıyaslamaktan vazgecınız. (polemık yaratmak ıcın yorum yapmadım,o yuzden kımse tartışma yaratacak cevaplar vermesın lutfen,sadece şahsı gorusumdur!)

  59. Gerçekten çok güzel olmuş.Kalite gittikçe artıyor.Doğan beyin katılması süper olmuş.And kendi başınada testi süper anlatıyor.Nuri Bilge Ceylan filmi espirisi cuk oturmuş :)Türkiyede Otopark çok güzel yerlere geleceğinden emindim şimdi daha da eminim.Ben otoparkı Fight club a benzetiyorum.Gittikçe çoğalıyoruz…

  60. Doğan abi hoşgeldin. Buğra reis de ilk geldiğinde bol bol eleştirmiştim bana teşekkür ederek geri dönmüştü. Şimdi kendisine aşırı derecede ısındım ve emeği hiçbir yerde gözümden kaçmıyor. Kendisinin affına sığınaraktan söylüyorum “paralı ortam bebesi” olarak algılandı maalesef. Halbuki çok içten eğlenceli adam gibi adammış.

    Şimdi birkaç eleştirim de sana olacak. Yapıcı olması umuduyla başlıyorum. Otopark testlerinde And Mehmet Çetin’in fikirleri benim için varsayılan bilirkişi yorumu. Mesela tüketim konusunda kesinlikle kendisini haklı buluyorum. Aynı şanzıman, aynı hacim, yaklaşık teknik veriler söz konusuyken 320d’ye göre tüketim bir hayli yüksek. Kış lastiğiyle çürütülemeyecek düzeyde yüksek. O sınıfta rekabete giriyorsa ve fiyatta ona göreyse tüketim şu zamanda oldukça önemlidir ve bence normal denmemeli.

    Test sırasında kullanılan ingilizce ara sözler(alışkanlıktır, hak veriyorum) bir hayli itici kaçıyor. Okay gibi. Şu sıralar samimiyet konusu epey gündemdeyken göze batıyor. Kullanmamaya özen gösterirsen samimiyetine olumlu katkı sağlayacaktır.

    Test sırasında birkaç yerde fikir ayrılığı oldu. Sanki orada fazla baskın konuşuyormuşsun gibi geldi. Karşı tarafı gözlemlediğimde bir şey demeye çekinir gibi bir hali vardı. Fikir ayrılığı elbet olacak, olmalı, bu gibi durumlar ikili testlerin ikna ediciliğini artırıyor. Daha fazla fırsat verilirse iki tarafta kendini iyi ifade edebilir.

    Şimdilik eleştirilerim bu kadar. Gelelim güzel kısıma.

    Abi öncelikle senin gibi bir insanı aramızda görmekten mutluluk duyduk. Tekrardan hoşgeldin. Geldiğin ilk günden belli oldu. Çalışkan ve dürüst bir ekibe doğru insan olarak katıldın. Sinan’ı And’ı Buğra’sı herbiri birbirinden güzel insanlar. Sende onlar gibisin.

    Otomobiller hakkında bilgili olduğunu, uzun zamandır sektörün içinde olduğunu biliyoruz. Sektörün içinde olup son kullanıcıyla arasında duvar olmayan bir insan olabilmen karakterinin açıklamasıdır bence.

    İlk testin ama bilmeyen birisi söylemesen kesinlikle anlamaz. Ortama çok kolay ayak uydurmuşsun. Uyumlu bir insansın belliki. Muhabbetin kesinlikle sıkmıyor, sıkılmadan yarım saat dinledik. Ve test klasiğidir keşke bitmese dedik.

    Evli ve işe girme süreci sancılı geçen adam gibi adam Sinan reis işinden istifa etti. And başkanın okulunu ve yaptığı işleri bilen biliyor zaten. Sen de sanayideki dükkandan çıktın ve kendini buralara getirdin. Bütün bu özellikler aslında varı ve yoğu bilen bireyler olduğunuzu kanıtlıyor. İnsan böyle şeylerle olgunlaşıyor. İlk izlenimlerim oldukça olumlu.

    Umarım vakit ayırabilip bu yorumumu okursun. İnşallah canını sıkacak bir şey yazmamışımdır. Yanlış anlaşılmamak için dikkat ettiysem de kaçan bir şeyler varsa şimdiden affola.

    Sevgilerle

  61. And abi benim otomobillere tutkulu bakış acımın temellerini atan insan olarak her zaman favorim olmaya devam edicektir . Sinan abiyse olagan ustu bir insan onun oldugu videolardan ıkı kat zevk alıyorum. Doğan abii sende hosgeldin aileye senin otopark.com ‘a yapacagın buyuk katkılardan eminim. iyiki bu aileyle birliktesin basarılarınız devamını diliyorum

  62. and’ın bildiğimiz anlatımı ve yorumlarına yeni bir renk getirmişsiniz Doğan bey hoşgeldiniz. Güzel bir test daha izledik herzaman ki gibi teşekürler.

  63. Jaguar’ın Türkiye’de tutunması çok zor. Borusan bile distribütörlüğünü almış olsa zor. model devamlılığı olmaması da bence önemli bir etken. x- type çıkıyor. sonra bir dönem o sınıfta üretim yapılmıyor. sonra adı değişiyor. ne kadar üretileceği belli bile değil bu modelin. ama rakiplerde durum öyle değil. 3 serisi, C serisi, A4 yıllardır piyasadalar ve muhtelemen böyle devam edecekler. bence bu da tüketici bu aracı alırken önemli bir faktör. 250 tl fiyata da bir üstün sınıfa aynı performansı almasanız da selam çakıyorsunuz bu arada. Bu aracı alacak tüketici profili farklı olmak isteyen ikinci eli, yedek parçayı servisi dert etmeyenler olabilir. Ayrıca Doğan Bey ilk bölümden itibaren hiç eğreti durmamış ama genelde And Bey’de şöyle bir durum var. Tek başınayken daha derli toplu ve detaylı bir anlatım oluyor. Ama ben tercih olarak ikili anlatımı konu dağılsa da arada daha çok seviyorum. Yanınızdaki insan da Doğan Bey ya da Sinan Bey gibi hoş sohbet ve esprili biri ise çok keyifli bir video izliyorsunuz.

      1. Doğan abi selam; sweatshirt ün süper. Markasını söyleyebilirsen aynısından almak istiyorum.

  64. doğan hocam hoşgeldin
    engin bilgini bizden esirgemediğin için kendi adıma teşekkür ederim.ekip için yeni bir enerji oldun.başarınız daimi olur inşallah.
    farklı olmak adına jaguarı tercih ederdim bmw o kadar çok ki gerçekten sıkıcı özel hissettirmiyor bu da benim fikrim 😉

  65. Güzel test araçları geliyor fakat bence testlerde doğan olmamalı. Alışık olduğumuz muhabbetten çok uzak ve bir renk katmıyor bence. And’ın tek olduğu bir testi Doğan’la olan teste tercih ederim. Lansman ve daha farklı videolarda olabilir fakat testlerde olmamalı doğan

  66. İkilinin testini .çok beğendim. Özellikler teste Doğan’ın And’a bazı noktalarda muhalif gitmesi oldukça iyiydi. Böylelikle daha objektif bir test izledik. Neticede araba testi nesnel birşey. Bana göre 7.5 az olan yakıtı And’a göre çok olabilir. gibi gibi:D harika bir testti teşekkürler.

    Not: bu aracı test ettim. Tek kelimeyle sürüş karakterine aşık oldum. BMW 3’den iyi. Bunu 2 senedir ara ara F30 kullanan biri olarak söylüyorum. Ancak işin içine diğer faktörler girdiğinde a4 mü f30 mu yoksa XE mi herhalde 30 gün 30 gece düşünürdüm:D

  67. Videonun tamamını izledim. İyikide tamamını izlemişim. Doğan bey ilk başta antipatik gözükse de ilerleyen dakikalarda kendisinden farklı bilgiler öğrenmek benim adıma güzeldi. Kendi kendime video sonunda şunu şunu yazayım diyordum ki video sonunda “sakalları keseceğim” dedi, beni kazandı =) Gözlükleride mümkünse ya takmasın ya da başka bir modele geçsin hızlı hızlı =) “otopark.com gelişiyor ve bu durum gerçektende çok hoşuma gidiyor. Size feedback vermeyi bu yüzden kendime görev edindim. Her yorumumun altına tekrar tekrar bunu yazacağım “lütfen ama lütfen samimiyetinizi ve amatör ruhunuzu kaybetmeyin.”
    Gelelim araba ile ilgili bende oluşan algıya. Paradan bağımsız düşüneceksek eğer evet güzel araba ama bu paraya daha iyisini alabiliyorsam tüm denklem değişiyor bir anda. Yani benim oyum negatif. Bu arada illaki toplum olarak jaguara yabancı olmamız da arabaya ısınma konusunda ciddi etkendir diye düşünüyorum. Toplum olarak jaguara alışmamız için önce jaguarın uzun vadeli plan yapıp radikal ve agresif bir fiyat politikası sunması gerekiyor bence. Toplumdaki alman otomobili algısı zaten üst seviyede (ki bunu sonuna kadar hakediyorlar) birde bunu yıkmak bu fiyatlarla imkansız.
    Son olarak jaguarların yeni nesil bu direksiyonları gerçekten çok güzel görünüyor.
    Ellerinize sağlık.

      1. Doğan Abi merhaba; sweatshirt ün süpermiş çok beğendim. Markasını söyleyebilirsen aynısından almak istiyorum abi, sevgiler…

  68. Bu ne ya 36.dk video aracın doru dürüst dış çekimleri yol videosu yok hep arabanın içinden muhabbet olmuş siz en iyisi hiç arabayada binmeyin ortaya bir masa koyun masa başında anlatın otopark kanalının tadı iyice kaçmaya başladı

  69. güzel test elinize saglık.. arada bi kac bilgi vardı doganın hosuma gitti.. fabrikasına gittim statik lansman falan.. gözlük tak cıkar falan.. ilk teste gör cok ama cok uyumlu.. bi yandan da botu cıkarcam sakalı kesicem falan.. hos olmus uyum falan güzel.. 🙂

  70. Bence aracın dış cizgileri üzerinde de biraz durulmalıydı. Ama samimi video olmuş teşekkkürler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu