Haberler

Dört tekerlekli “Tatlı Hayat” açık arttırmaya sunuluyor




 

Federico Fellini, mükemmel bir senarist ve film yönetmeniydi. La Dolce Vita için teşekkür etmemiz gereken kişi de o, daha iyi bir yaşama sahip olmaktan ve yaşamdan zevk almaktan bahseden filmi kastediyorum. Ve unutmadan Ferrari 275 GTS/4 N.A.R.T Spider’dan.

 

N.A.R.T (Nort American Racing Team), Kuzey Amerika Yarış Takımı anlamına geliyor. İnanın veya inanmayın Marenello’nun Şahlanan Atı’ndan yalnızca on adet yapıldı. Bu gün hakkında konuştuğumuz ise türünün son örneği, halk dilinde şasi numarası 11057 olan araç. Bu güzel aracın ederini merak ediyor musunuz?

 

RM Sotheby, 23 Milyon €’luk bir teklifi hak ettiğini düşünüyor. Günün kurlarıyla hesaplarsak 1968 Ferrari 275 GTS/4 N.A.R.T Spider 25.8 Milyon $ ediyor. Doğrusu buna şaşırmamak gerek. Her şeyden önce kaputunun altındaki seksi V12 Colombo motoruyla, kapsamlı tarihiyle hak ettiği para istenenden az değil.

 

#11057 kodlu şasiyi bu kadar özel kılan bir başka detay, Grigio Scuro tarafından boyanıp Avrupa’da satılan tek model oluşu. Araç şimdilerde 2000, 2001’de uygulanan metalik koyu kırmızı bir renkte. Gerçi otomobil hala bir milyon papel gibi gözüküyor. Veya sizin için farkedecekse 25.8 Milyon $.

 

İlk olarak Madrid’te İspanyol bir Lejyon Albayı’na satılan, #11057 şasi numaralı araç ilk 14 yılını İspanya’da geçirdi. Sonra 1980’lerde İsviçreli bir koleksiyoncu tarafından satın alınan N.A.R.T Spider, Birleşik Krallık’a geçti. N.A.R.T Spider’ın son bilinen sahibi ise aynı zamanda bir 250 GTO sahibi de olan zengin bir İngiliz, Lord Laidlaw.

 

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu