Haberler

Ege Fren, yeni ortaklıklarla balata pazarında büyüme hedefliyor




Bayraktar Grubu bünyesinde otomotiv tedarik sanayinin öncü ve yenilikçi kuruluşu olarak faaliyet gösteren, 5 kıtaya uzanan geniş bir hatta ihracat yapan Ege Fren, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açan Automechanica Fuarı’na katıldı. Son dönemde Güney Amerika, Asya ve Avrupa’da faaliyet gösteren sanayi firmaları ile yaptığı yeni distribütörlük anlaşmalarıyla hedef büyüten Ege Fren, 2016 yılında ağır ticari araç fren balatası pazarında yüzde 50 büyümeyi amaçlıyor.

Otomotiv tedarik sanayinin öncü kuruluşlarından Ege Fren, otomotiv endüstrisinin kalbinin attığı Automechanica Fuarı’nda yerini aldı. 7-10 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyarete açık olan fuar kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Ege Fren Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Sinan Akın, balata grubunda yaptıkları yeni anlaşmalarla ilgili bilgi vererek, bu yıla ilişkin hedeflerini paylaştı.

“Yüzde 50 büyüyeceğiz”

Sinan Akın, 2015 yılının ikinci yarısında başlayan yeni iş birliklerinin 2016 yılında da devam ettiğini belirterek şunları söyledi: “Çeşitliliği artan ürün gamımız ile yurt içi ve yurt dışı yenileme pazarlarına Ege Fren ve Solers markaları ile hizmet veriyoruz. Pazara fren balatalarının yanı sıra premium segmentte fren pabuçları, otomatik boşluk ayarlayıcılar, kampana ve disk fren tamir takımları, bijon ve fren körüğü alternatifleri de sunuyoruz. 2015 yılında aldığımız stratejik bir kararla, Fras-le, TVS ve Lumag global markaları ile ortaklık kurarak, balata yenileme pazarında kalite beklentisini yükseltmeyi hedefledik. 2015’in ikinci yarısında başlayan iş birliklerimizin bu yıl da artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Yenileme pazarındaki gücümüzü artırarak, 2016 yılında fren balatası ürün grubunda yüzde 50 büyüme hedefliyoruz. Ege Fren olarak; güçlü işbirliklerimiz, kaliteli ürünlerimiz ve yenilikçi hizmet anlayışımızla otomotiv sanayine güç katmaya devam edeceğiz”.

Ege Fren, 30 yıldır istikrarla büyüyor

1987 yılında İzmir’de kurulan Ege Fren, Bayraktar Grubu ve dünyanın önde gelen otomotiv teknoloji şirketlerinden Meritor ortaklığında faaliyet gösteriyor. Otomotiv ana sanayi için fren, fren alt parçaları ve işlemeli otomotiv parçaları üreten Ege Fren, yurt içi ve yurt dışında global markaların tedarikçisi ve lisanslı üreticisi konumunda bulunuyor. 5 kıtaya uzanan geniş bir hatta ihracat yapan Ege Fren İzmir Pınarbaşı ve Ege Serbest Bölgesi’nde kurulu iki fabrikasında yılda yaklaşık 3 milyon komponent üretiyor.

Otomotiv ana sanayinin yanı sıra yenileme pazarında da hizmet veren kuruluş, yedek parça organizasyonu ile yurt içi ve yurt dışındaki hedef pazarlara da ulaşıyor.

Fras-le: 1954 yılında kurulan ve Randon Grubu şirketlerinin üyesi olan firmanın merkezi Brezilya’nın Caxias do Sul şehrinde bulunuyor. Brezilya dışında da dünyanın birçok bölgesinde fabrika, lojistik merkez ve satış ofisleri bulunan Fras-le, sahip olduğu yüksek donanımlı test ekipmanları ve kalite sertifikaları ile 80 ülkede OEM ve yenileme pazarlarına hizmet veren global bir şirket. Randon ise balatanın yanısıra bünyesinde treyler, dingil ve fren üretimlerini de bulunduran önemli bir şirketler grubu. Firma hakkında daha geniş bilgi için fras-le.com ziyaret edilebilir. Ege Fren, Fras-le ile uzun yıllardır yürüttüğü iş birliğini Türkiye pazarına Fras-le marka disk balata dağıtımı ile bir üst düzeye taşıdı. Bu işbirliğinin 2016 yılı için premium segmentte önemli hedefleri bulunuyor. TVS: 1976 yılında kurulan ve TVS Grubunun 50 şirketinden bir tanesi olan Sundaram Brake Linings firmasının merkezi Hindistan’ın Madras şehrinde bulunuyor. Toplam beş fabrikada 1.500 çalışanı ile üretim yapan firmanın ABD de dahil olmak üzere dünya çapında birçok bölgede lojistik merkez ve satış ofisleri bulunmakta. Sahip olduğu yüksek donanımlı test ekipmanları ve kalite sertifikaları ile 50 ülkede OEM ve yenileme pazarlarına hizmet veren global bir şirket. TVS grubu ise bünyesinde balatanın yanı sıra dingil ve fren üretimleri de olan ve 39.000 çalışanı bulunan önemli bir şirketler grubu. Firma hakkında daha geniş bilgi için tvsbrakelinings.com ziyaret edilebilir. Ege Fren, dünyanın bu önde gelen fren balatası imalatçısı ile TVS marka ağır vasıta fren balatalarının Türkiye pazarı tek dağıtıcılığı için anlaşmaya vardı. Lumag: 1988 yılında Polonya’nın Budzyn şehrinde kurulan şirket, özellikle 2013 yılında yaptığı yeni yatırımlarla Avrupa’nın önde gelen üretim tesislerinden birisine sahip hale geldi. Firma tam otomasyonlu ve çevreye duyarlı üretim tesislerinin yanı sıra yüksek teknolojik test ekipmanları ve kalite sistem sertifikaları ile satışının %90’lık bölümünü Avrupa OEM ve yenileme pazarlarına gerçekleştiren önemli bir Avrupalı şirket. Firma hakkında daha geniş bilgi için lumag.pl/homeen ziyaret edilebilir.

Ege Fren, bu önemli firma ile Lumag marka ağır vasıta disk balataların Türkiye pazarı dağıtımı için anlaşmaya vardı.

Burak Göktaş

1996 yılında sıcak bir Haziran günü Bursa'da açtım gözlerimi ilk kez. Babadan oğluna geçen bir otomobil tutkusuydu benimkisi ve katlanarak geldi bu güne kadar.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu