Haberler

Ford, Volvo, Google, Uber ve Lyft ittifakı otonom gelecek için kararlı




Kendi kendini sürebilen bir otomobil geliştirmek için uğraşan dünya çapındaki 5 şirket, Federal Hükümet’ten bu araçların kullanabileceği yolların düzenlenmesi için bir lobi kurulmasını istedi. Otonom sürüş dünyasının en büyük şirketleri günümüzde de çalışmalarına devam eden Ford, Volvo, Uber, Google ve Lyft şirketleridir.

 

Sloganı “Daha güvenli yollar için otonom sürüş koalisyonu” olan çalışma grubunun hedefi ise milletvekilleri, belediye çalışanları ile ortak çalışarak eyalet ve federal düzeyde, kural ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi.

 

Google, bu düzenlemelerin ve çalışmaların ulusal düzeyde olması konusunda koalisyona liderlik eden şirket.

 

Volvo, bir yılı aşkın süredir devlet ile yaşanan pürüzleri gidermek adına federal hükümete baskı yapmaya devam ediyor. Geçen sonbaharda Washington D.C.’de düzenlenen, şirketin ev sahipliği yaptığı bir davette CEO Hakan Samuelsson: “ABD, Federal Kurallar’ın eksikliği dolayısıyla otonom araçların test ve sertifikasyon konusundaki dünya çapındaki liderliğini kaybetmekle karşı karşıya.” dedi.

 

Koalisyon üyeleri, otonom sürüş dünyasının amacının kendi başlarına araç kullanamayan insanlar, yaşlılar veya özür sahibi insanlara yeni bir mobilite seçeneği sunmak olduğunu ve bunun Amerika’daki mevcut ulaşım sistemine alternatif olabileceğini söylüyor. 33.000’den fazla Amerikalı geçen yıl trafik kazasında hayatını kaybetti ve bu kazaların yaklaşık %94’ü insan hatalarının veya davranışlarının sonucuydu.

 

“Otonom araçların tamamen daha güvenli, daha verimli olacağını ve şu anda araba kullanamayacak durumda olanlar içinde mobiliteyi arttırmalarına yardımcı olacağını düşünüyoruz.” Ford sözcüsünün bir diğer cümlesi de, “Koalisyon, otonom araçların gelişimini ve kullanımını sağlayacak politika çözümlerinin izlenmesi için birlikte çalışacak.” oldu.

ramazanyikici

İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği 2.Sınıf öğrencisiyim.Büyük bir F1 hayranı olmakla birlikte, Otopark'ın otomobil sevgisini arttırdığı binlerden biriyim.Bir BMWhayranıyım, daha ötesi değil.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Peki otonom arabalar çıktı diyelim, Ekonomi çökmez mi. 30 bin taksi var desek, 30 bin işsiz ne yapacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu