Haberler

Golf GTI, daha da hızlanıyor




Volkswagen, Golf GTI Clubsport modelinin “S” ekiyle satışa sunulacak daha güçlü bir versiyonunu Nürburgring’de test etmeye başladı.

Şu an satın alınabilen en güçlü önden çekişli Golf, 265 HP gücüyle GTI Clubsport. Clubsport, gücünü VAG grubunun hot hatchlerinde görmeye alışık olduğumuz 2 litrelik 4 silindirli üniteden alıyor. Overboost özelliği sayesinde kısa bir süreliğine 290 HP güç elde edilebiliyor ancak bu gücü sürekli kullanmak isteyenlerin S modelini beklemesi gerekecek.

Nürburgring’de görüntülenen iki prototip, dışarıdan standart GTI Clubsport’la neredeyse aynı gözükse de farkları kaputun altında ortaya çıkıyor. GTI Clubsport S’te, Seat Leon Cupra 290’da kullanılan motorun kullanılması bekleniyor. 290 HP’lik gücün yanında 350 Nm’lik tork sunan bu ünite, önden çekişli Golf’ü R seviyesinde bir performansa yaklaştıracak.

Modelin isminin sonuna S ekini alacağı ise kesin gözüküyor. Casus fotoğrafçılar, Volkswagen iki prototipteki Clubsport stickerlarının sonundaki S’lerin üzerini kapatmadan önce gördüklerini belirttiler. Otomobilin Clubsport’tan motor dışında bir farkı olup olmayacağı henüz belli değil ancak İspanyol kuzeni gibi Clubsport S de daha sert bir sese sahip farklı bir egzoz sistemiyle gelebilir. Bir başka dedikodu ise GTI Clubsport’un daha hafif bir versiyonunun yapılacağı yönündeydi. Eğer bu doğruysa Clubsport S, hem daha hafif hem de daha güçlü olacak.

290 HP’lik Golf GTI Clubsport S, 4 çeker Golf R’dan yalnızca 10 HP güçsüz. Golf R’ın güç avantajının yanında 30 Nm de tork avantajı bulunuyor. Clubsport S’in standart modelin yerine geçmeden daha üst bir versiyon olarak satılması bekleniyor.

Volkswagen’in, otomobili 4-7 Mayıs’da Wörthersee’de düzenlenecek GTI buluşmasında tanıtması muhtemel. Kim bilir, belki Clubsport S’in yanında seri üretim Golf R400’ü de sonunda görebiliriz.

Ata Aygen

1995 yılında Ankara'da doğdum, Özyeğin Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Doğduktan yalnızca üç yıl sonra otomobil modelleriyle okumayı öğrenmem, kaçınılmaz sonun habercisi gibiydi. Neredeyse doğuştan gelen bu tutkuyu biraz daha somut işlere dökme isteği de beni Otopark'a getiren şey oldu.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. golf r ın sadece 10 hp fazlası yok. 4 çekeri de var. Bu zaten kendi başına aracın gidişini tamamen değiştiriyor.

  2. Bu kadar güçlü bir araba ya çok iyi bir altyapıya sahip olacak ki bu Golf GTi’da yok ya da dört çekere sahip olacak. R versiyonun hem altyapısı iyi hem de dört çeker sistemi var. Önden çekişli bir araç ne kadar güçlü olursa olsun bozuk asfaltta çok patinaja kalır bu yüzden de hızlanmakta zorlanır.

  3. Golf Mk7 1.4 TSI 122 hp manuel aracım var. İlk iki viteste gaza ölçüsüz basarsanız tracktion control ışığı disko topu gibi yanıyor ve yolu tutmuyor. 140 hp’lik ACT motorun DSG şanzımanın ilk üç vitesinde de aynı şeyi yaptığını biliyorum. MQB platformu maalesef bu konuda zayıf. Bunun en güzel örneği 190 hp 2.0 TDI yeni Audi A4’ün yaklaşık 150 kg daha ağır quattro versiyonu 7.2 sn’de 100 km hıza çıkarken önden çekişli versiyonu daha hafif olmasına rağmen 7.9 sn’de 100 km hıza çıkıyor. O yüzden güncel Golf GTI da dahil bu güç gereğinden fazla geliyor bu araçlara. Arkadaşlara katılıyorum 4 çeker olmadan tat vermez.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu