Haberler

Hennessey Venom GT Spyder dünyanın en hızlısı !




Hennessey’in 25. yılını Venom GT’nin üstünü açarak kutluyor.

Dünyanın en hızlı otomobili olarak bilinen Bugatti Veyron’u bile geride bırakarak 435 km/s maksimum sürate ulaşabilen Hennessey Venom GT artık Spyder versiyonuna kavuştu.

Hennessey Venom GT Spyder kalbinde 7.0 L 8 silindirli motoruyla 1244 HP güç ve 1287 Nm tork barındırıyor. Venom GT Spyder belki de dünyanın en iyisi denebilecek harikulade motorunu 6 ileri manuel şanzımanla destekliyor. Veriler bu denli yüksek olunca 0-100 km/s hızlanması ise sadece 2.4 saniye.

Hennesey’in kurucularından John Hennessey; “Bu denli hızlı spyder otomobil yapmanın 25. yılı kutlamak için özel bir yol olacağını düşündük. Ayrıca bu açık bir çatı ile yüksek hızda kararlılık gerektirir, bu araç bizim teknik mükemmelliğimizi doğrulamak için harika bir yöntem oldu.” şeklinde açıklamada bulundu.

Üstü açılan Venom GT, yeni Venom GT Spyder ismiyle şu an dünyanın en hızlı üstü açık otomobili konumunda.

Önümüzdeki günlerde satışa sunulacak olan Venom GT Spyder’ın fiyatı ise 1.3 milyon $ olacak.

 

 

Mehmet Önge

Gençliğinin baharında, Pamukkale Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği bölümünde okumaya çalışan bir kardeşinizim ben de. Çok değil yaklaşık 10 sene önce babamın aldığı 2000 Megane'la başladı araba tutkum. 2 yıl önce Youtube'da şans eseri And abinin videosuyla ailenin sanal üyesi oldum. Ailesinin gerçek üyesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyorum.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Veyron’un 16 silindir ile, 8 silindir Hennessey Venom GT’ye rezil olması da ayrı bir komedi. Yazık olmuş Veyron’a ama Veyron’un motoru aslında 3000 HP gücünde 2000 HP ısı olarak gidiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu